20.08.2015

Ove jeseni održaće se prvi Vintage Zagreb festival

Veliku popularnost retro kulture koja je zavladala poslednjih godina, bila je inspiracija kreativcima iz Hrvatske koji su odlučili da osnuju Vintage Zagreb festival. Manifestacija će biti održana od 5. do 19. septembra u samom srcu prestonice, u Cesarčevoj ulici.
Jedinstven spoj kulture 1940-ih, 50-ih i 60-ih, razdoblja bogatog odličnom muzikom, modom, filmom, umetnošću, plesom i dizajnom daće posebnu notu zagrebačkim ulicama. Slični festivali već postoje širom Evrope, pa i sveta, a hrvatski umetnici su odlučili da se pridruže ovom kreativnom pokretu. Tako će posetioci moći da uživaju u pravom malom vintage vremeplovu kojih će ih vratiti u vreme posebnog stila.

1p vz 19815

Tako će svi zainteresirani moći da vide izložbe starih automobila i motora, kao i ručno izrađene bicikle iz SentiMental Bikesa, da kupe pokoju starinu ili pak koriste usluge retro brijačnice čiji će brijači tokom festivala dočarati stari zagrebački zanat brijanja. Održavaće se i modne revije na kojima će hrvatski dizajneri predstaviti kreacije inspirisane modom 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog veka, a na festivalu će moći i da se razgleda, ali i kupi i originalni retro nameštaj. Naravno, ovo je vreme dobrog stila i dobre muzike za koju će na festivalu biti zaduženi najbolji hrvatski retro bendovi i DJ-evi među kojima su B and the Bops, Swingersi, DJ Gogo, DJ Robert Mareković, DJ Bronco te Johnny and his Rockin’ Tunes, a posetioci će moći da se zabave i na hulahop takmičenju, da se slikaju u photo boothu, odnosno foto kabini, ili pak da isprobaju razne delicije u gastro kutku. Ukoliko vas put navede u Zagrebu nemojte propustiti prvo izdanje Vintage Zagreb festivala, a ova manifestacija može biti i dobar razlog da posetite prestonicu Hrvatske.

Poslednje vesti
Ne propustite