08.01.2021

Ovo će biti vodeći modeli haljina za 2021. godinu

Bez obzira na sezonu u kojoj se nalazimo, haljina je uvek jedan od najpoželjnijih komada u ženskom ormaru. Svedena ili elegantna, ležerna ili ženstvena, svaka haljina u jednom komadu donosi čitavu odevnu kombinaciju što odabir outfita čini brzim i jednostavnim. Praktične haljine nosili smo i tokom prošle godine, uprkos tome što nije baš bilo mnogo prilika za slavlje niti za večernje izlaske. U skladu sa tim, uglavnom su bili aktuelni lepršavi modeli s printom ili puf rukavima, koje su obeležile leto, a s dolaskom jeseni i zime, glavno mesto zauzele su pletene haljine.

@styleheroine

Mada će pomenuti modeli ostati na modnom radaru i narednih 12 meseci, vodeće dizajnerske kuće pripremile su i niz novih trendova u raskošnom svetu haljina. Otvorena leđa, prozračne tkanine, uski i kratki krojevi, samo su neki od modela koje ćemo nositi u tekućoj godini. Pregled svih trendova, čeka vas u nastavku.

USKA CRNA HALJINA

@handinfire

Da li imate želju da se ponovo osećate seksi? Rešenje je jednostavno – birajte uske crne haljine. Mada su ovi modeli do sada uglavnom zauzimali vodeće mesto u sezoni jesen/zima, mnoge kuće su ih uvrstile u kolekcije za predstojeće proleće i leto. Najpoželjniji su lagani materijali, koji su često i transparentni, mnogo cut-out detalja ili uvek aktuelni modeli od satena. Najviše pažnje očekivano je privukla crna slip haljina brenda Jacquemus, koja je trenutno jedan od najprodavanijih komada, ali na raspolaganju nam je i veliki broj pristupačnih opcija.

H&M,
cena: 6.999 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

JACQUEMUS,
modaoperandi.com

PUFF RUKAVI

@slipintostyle

Mada su puf rukavi već nekoliko sezona na modnom radaru, zahvaljujući cottagecore trendu, ali i seriji The Crown, ove godine ćemo ih viđati češće nego ikad pre. Podjednako su poželjni i na ležernim haljinama za svaki dan, kojima će svakako dati dozu šika, kao i na najelegantnijim modelima za specijalne prilika.

GANNI,
net-a-porter.com

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 1.990 din.

RAZIGRANI PRINTEVI

@lucywilliams02

Šareni dezeni i haljine uvek su bili dobar spoj naročito tokom letnjih dana, pa se ni ovog puta ništa neće promeniti. Cveće, pruge, lišće ili tufne, potpuno je svejedno. Važno je samo da dolaze u razigranim bojama.

CULT GAIA,
net-a-porter.com

BERSHKA,
cena: 1.290 din.

MANGO,
cena: 3.490 din.

PLETENE HALJINE

@wethepeoplestyle

One su pogodne za odlazak na večeru ili na posao, za sastanak na Zoomu i šetnju gradom. Kao jedan od najsvestranijih modela definitivno su obeležile aktuelnu sezonu, a nosićemo ih i tokom cele 2021. godine.

H&M,
cena: 8.999 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.

GUESS,
cena: 8.694 din.

OTVORENA LEĐA

@annelauremais

Cut-out detalji bili su jedan od najpoželjnijih trendova prošle godine, a u narednim mesecima fokus će biti na otvorenim leđima. Ovo su savršeni modeli za sve prilike kada na suptilan način želimo da istaknemo seksepil, a svakako ćemo ih najčešće nositi u letnjim mesecima.

ROWEN ROSE,
net-a-porter.com

GALVAN,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 1.990 din.

PINK MODELI

@greceghanem

Haljine u roze boji definitivno smo najčešće gledali u kolekcijama za proleće/leto 2021 i moramo priznati da nas to nimalo ne iznenđuje ako imamo u vidu da je većina ovih modela nastala tokom karantina i u ne baš tako sjajnim okolnostima. Pink boja, kao večiti simbol radosti, ali i kempa, biće savršen izbor za predstojeće proleće i leto.

WAREHOUSE,
warehousefashion.com

H&M,
cena: 6.999 din.

BERSHKA,
cena: 599 din.

SHEER HALJINE

@ninasandbech

Prozirne tkanine predstavljaju savršen kontrast svemu onome što smo nosili u proteklom periodu, a to je verovatno i glavni razlog zbog kog stiču sve veću popularnost. Ovog puta uglavnom dolaze u svom najromantičnijem izdanju, pa su najpogodnije za specijalne prilike.

SHRIMPS,
shrimps.com

H&M,
cena: 6.999 din.

CECILIE BAHNSEN,
net-a-porter.com

KROJEVI INSPIRISANI DONJIM RUBLJEM

@camillesharriere

Iako bismo ranije verovatno prevrnuli očima na pomen ovog trenda, 2020. nas je naučila da je život suviše kratak da sebi ne bismo dozvolili da, bar ponekad, ne budemo u svom najseksepilnijem izdanju. Sličan trend vladao je 90-tih godina, a čini se da će moda iz ove dekade i dalje ostati glavna inspiracije za većinu dizajnera. Ako mislite da morate da imate savršenu figuru da biste poneli ovaj trend, pogledajte poslednju reviju brenda Jacquemus i videćete da su mnogi plus size modeli prošetali u ovim haljinama.

ALEXANDER WANG,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 1.290 din.

Naslovna fotografija: @lucywilliams02
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite