12.03.2021

Ovo će biti vodeći modeli patika za proleće 2021

Poslednjih godina patike su postale sastavni deo cipelarnika svake žene, a aktuelna pandemija i trend komfornog odevanja još više su doprineli njihovoj popularnosti. Atraktivne i svestrane patike biće jedan od naših najvernijih saveznika tokom prelaznog perioda, pa ćemo ih u narednim mesecima nositi i uz helanke i trenerke, i uz suknje, haljine ili poslovna odela. U okviru prvih prolećnih kolekcija već su se istakli vodeći modeli za aktuelnu sezonu, koje ćemo često gledati kako u radnjama i na ulicama, tako i na Instagram fotografijama. U nastavku vam otkrivamo pet trendova za proleće 2021, a na vama je da izaberete svoj omiljeni stil.

DUBOKE PATIKE

@aude_julie

Modeli inspirisani patikama za košarku već godinama unazad prisutni su u kolekcijama svih sportskih brendova, a među influenserima su posebno popularni Nike Dunk modeli. Ako vam nedostaje inspiracija za stiliovanje dubokih patika, obavezno posetite profil francuske blogerke Aude-Julie Alingué, koja je njihov veliki fan, a u nastavku smo izdvojili i nekoliko odličnih modela dostupnih na našem tržištu.

ADIDAS,
cena: 4.392 din.

PUMA,
cena: 4.392 din.

NIKE,
cena: 16.999 din.

NIKE,
cena: 7.125 din.

PATIKE ZA TRČANJE

@_jeanettemadsen_

Patike za trčanje trenutno su najtraženija obuća na Googleu, ali to ne znači da morate da počnete da trenirate da biste ih nosili. Zapravo one odlično funkcionišu uz većinu prolećnih stajlinga, a pritom su veoma lagane i udobne. I u ovoj kategorili najpopularniji je Nikeov model React, ali za koji god brend da se odlučite, nećete pogrešiti.

ADIDAS,
cena: 3.992 din.

NIKE,
cena: 4.312 din.

PUMA,
cena: 3.992 din.

PUMA,
cena: 4.472 din.

REEBOK,
cena: 4.952 din.

BELE PATIKE

@leoniehanne

Koliki je uticaj Phoebe Philo imala na modni svet možda najbolje govori podatak da su bele patike već godinama uazad uvek na listi najpopularnijih modela, pa ni ovo proleće neće biti izuzetak. Svejedno je da li volite retro, klasične ili bilo koje druge modele, s belim patikama ne možete da pogrešite.

ADIDAS,
cena: 7.672 din.

NIKE,
cena: 7.992 din.

REEBOK,
cena: 5.752 din.

FILA,
cena: 3.992 din.

BALMAIN,
farfetch.com

OLD SCHOOL MODELI

@greceghanem

Sećate li se prošlog proleća kada su New Balance patike bile neka vrsta uniforme među Instagram zvezdama? Pomama za ovim modelima samo je pokrenula lavinu povratka starim trendovima, bilo da je reč o patikama koje su bile aktuelne na početku milenijuma ili o modelima iz 70-tih i 80-tih godina.

ADIDAS,
cena: 8.393 din.

NIKE,
cena: 11.493 din.

NEW BALANCE,
cena: 4.392 din.

REEBOK,
cena: 8.632 din.

DIZAJNERSKE PATIKE

@_jeanettemadsen_

Najeveće dizajnerske kuće već godinama unazad utkuju se da lansiraju patike koje će imati it status, a sve češće svedočimo i njihovim saradnjama sa sportskim brendovima. Tako je Nike prošlog meseca udružio snage sa Comme des Garçons, a Adidas sa Pradom, i kao što se i očekivalo rezultati nisu izostali. Trenutno velika potražnja vlada i za modelima drugih brendova, kao što su Dior, Chanel i Loewe.

NIKE x COMME DES GARÇONS,
farfetch.com

ADIDAS x PRADA,
ssense.com

CHANEL,
chanel.com

LOEWE,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @aude_julie
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite