19.01.2021

Ovo je jedini print koji želimo da nosimo na početku 2021.

Svi znamo da popularne televizijske serije neretko diktiraju modne trendove, a dobro se sećamo i koliko su pojedini naslovi, kao što su Tračara ili Seks i grad, menjali način na koji se oblačimo. Mada smo na kraju 2020. očekivali da ćemo stilske trikove uglavnom prepisivati iz serije Emily in Paris, razočaranje u sadržaj već nakon prve epizode očigledno je uzelo danak, pa odlični outfiti nisu dobili pažnju koju zaslužiju. S druge strane, serija Damin gambit neočekivano je imala veliki uticaj kako na modni tako i na beauty svet. Kratke šiške, riđa kosa, romantične kragne, marame i mini suknje samo su neki od trendova koji su se vratili zahvaljujući ovoj seriji.

@camillecharriere

Poslednji u nizu mikrotrendova, koji je stekao ogromnu popularnost upravo zahvaljujći Daminom gambitu, jeste checkerboard print, odnosno print šahovske table. Reč je o dezenu koji najviše podseća na gingham, a sastoj se od kvadratića različitih boja koje su naizmenično pozicionirane. Oni koji su tokom tinejdžerskih dana prošli kroz emo fazu verovatno su u tom periodu često nosili ovu šaru, koju smo najčešće gledali na komadima brenda Vans.
Međutim, za razliku od dukseva i patika koje su nekada bile popularne među pripadnicima pomenute subkulture, checkerboard print se ove sezone našao na luksuznim bundama, elegantnim haljinama, second skin topovima, pletivu…

@hannamw

@wethepeoplestyle

Modne influenserke trenutno obožavaju ovaj print, koji je postao i prvi mikro trend u 2021. godini, a našao se u kolekcijama mnogih mladih brendova, poput Stand Studio ili Rotate Birger Christensen, mada smo sjajne komade pronašli i na Asosu. Odlična alternativa checkerboard šari je gingham dezen, čija je ponuda znatno veća.
U nastavku pogledajte kako modne blogerke nose print sezone, kao i vodič za kupovinu ključnih komada.

@lottaliinalove

@fiahamelijnck

@chrissyford

@yoyokulala

@xeniaadonts

@greceghanem

VODIČ ZA KUPOVINU

STAND STUDIO,
lisasaysgah.com

 

ROTATE BIRGER CHRISTENSEN,
rotatebirgerchristensen.com

MIU MIU,
matchesfashion.com

 

GIMAGUAS,
gimaguas.com

ONE ABOVE ANOTHER,
asos.com

MANGO,
Top: 2.490 din.
Suknja: 3.990 din.

ZARA,
cena: 1.990 din.

ZARA,
cena: 799 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

H&M,
cena: 1.699 din.

NANUSHKA,
net-a-porter.com

MOLLY GODDARD,
net-a-porter.com

Naslovna fotografija: @rocky_barnes
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite