Leto 2020
24.02.2020

Jedna od najboljih stvari koju možete da priuštite svojoj koži u 30-tim i 40-tim godinama

Proslava 30. rođendana važan je događaj za svakog pojedinca i obično označava period kada se polako opraštamo od ludih provoda i čestih noćnih izlazaka, sve više smo posvećeni karijeri, a mnogi su do ovog jubileja već osnovali i porodicu. Mada bezbrižne godine polako ostavljamo iza nas, mudrost i samopouzdanje, koje nam novo životno doba donosi, omogućavaju nam da živimo još kvalitetenije i sadržajnije. Ulazak u četrdesete pruža nam još veće rasterećenje na svim poljima, jer smo do tada doneli glavne životne odluke, mnogi su ostvarili značajne uspehe u poslu, a mladalački duh i entuzijazam nas i dalje nisu napustili.
Četvrtu i petu deceniju mnogi smatraju najlepšim periodom života kada smo se već odavno oprostili od svih mladalačkih strahova i nesigurnosti što nam je omogućilo da budemo najbolja verzija sebe. Dolazak zrelog doba donosi nam mnogo lepih stvari, osim jedne – neminovno starenje kože. Gorka je činjenica da nakon 25. godine koža postepeno počinje da proizvodi manje kolagena usled čega već oko 30. rođendana počinjemo da primećujemo prve simptome starenja, kao što su fine linije i prve bore, pigmentacijske fleke, suva koža, siv ten, pad tonusa…

vichy 1

Šta možemo da uradimo po tom pitanju?
Savremena beauty industrija nudi nam veliki broj mogućnosti zahvaljujući kojima, kao nikad pre, možemo značajno da usporimo starenje. Prva opcija je kućna nega pažljivo odabranim preparatima nove generacije na bazi aktivnih sastojaka, koji vidljivo i u kratkom roku daju rezultate, dok su druga opcija popularne procedure kao što su mezoterapija, PRP, laseri, radiofrekfencije ili hemijski pilinzi… Obe opcije imaju svoje mesto u anti-ageingu, a njihov glavni zadatak je da nateraju kožu da ponovo počne da proizvodi više kolagena, koji je najvažniji protein za čvrstoću i mladalački izgled kože.

U skladu sa tim, iz dermokozmetičke kuće Vichy ove godine stigla nam je revolucionarna krema za lice – Liftactiv Collagen Specialist čiji su anti-age efekti klinički dokazani. Svoju delotvornost ovaj preparat duguje aktivnim sastojcima – peptidima i vitaminu C, koji su po prvi put udruženi s Vichy mineralizovanom termalnom vodom.

Peptidi

vichy 2

Peptidi su kratki polimeri aminokiselina vezanih peptidnim vezama. Imaju istu hemijsku strukturu kao i proteini, ali su manje dužine, a njihova osnovna funkcija je da podstaknu proizvodnju kolagena u koži i tako uspore starenje. Na našu kožu deluju tako što značajno umanjuju bore, sprečavaju gubitak vlage, smanjuju veličinu pora i ojačavaju barijeru epidermisa.

Vitamin C
Za početak je dobro znati da je vitamin C esencijalni hranljivi sastojak mlade kože, ali ga naše telo nažalost ne proizvodi, zbog čega se apsorbuje iz spoljnih izvor, kao što su hrana i kvalitetni dodaci prehrani. Kod žena, nivo apsorpcije opada sa godinama i zato su proizvodi na bazi ovog vitamina naši moćni saveznici. Vitamin C je jedan od najmoćnih antioksidanta, koji neutrališe dejstvo slobodnih radikala, što u prevodu znači da štiti kožu od svih štetnih uticaja iz spoljne okoline (zagađen vazduh, UV zraci…). S obzirom na to da spada u agresivne sastojke, koža na njega reaguje tako što pojačava proizvodnju kolagena i elestina zbog čega sprečava nastanak novih bora dok postojeće ublažava. Pored toga, inhibira proizvonju melanina, koji je glavni krivac za fleke i hiperpigmentacije.

vichy 3

Vichy mineralizovana termalna voda
Lekovita svojstva termalnih voda poznata su još od antičkih vremena, a danas se smatraju nezamenljivim kada je reč o hidrataciji kože. Vichy mineralizovana termalna voda izvire u srcu Francuske vulkanske regije i sadrži 15 minerala iz kojih crpi svoja jedinstvena svojstva. Kožu čini otpornijom na spoljašnje štetne uticaje, blistavom i punom života.

vichy 4

Svejedno da li ste osoba koja voli da isprobava inovativne estetske tretmane ili izbegavate ove procedure, Liftactiv Collagen Specialist krema je najbolja stvar koju možete da priuštite svojoj koži u tridesetim i četrdesetim godinama. S obzirom na to da je inspirisana tretmanima koji indukuju proizvodnju kolagena, idealan je izbor za žene koje vole da oslone na efikasnu kućnu negu, a odlično deluje i u sinergiji s pomenutim procedurama (mezoterapija, PRP, laseri, radiofrekfencije ili hemijski pilinzi…), čije će dejstvo značajno produžiti. Vichy Liftactiv Collagen Specialist krema za lice pogodna je za sve tipove kože kao deo jutarnje i večernje beauty rutine, a u ponudi je i Vichy Liftactiv Collagen Specialist SPF 25, koja objedinjuje sve pomenute sastojke sa širokim spektrom zaštite od UVA i UVB zračenja.

vichy 5

Foto: Promo

Poslednje vesti
Ne propustite