02.03.2021

Najčešći razlozi zbog kojih ne možete da se oslobodite viška kilograma

Da li vam se dešava da bez obzira na zdravu ishranu i pažljiv odbir namirnica koje jedete i dalje ne možete da smršate? Možda ste počeli i da trenirate, ali jedini rezulati koje primećujete jesu zategnuti mišići dok se smanjenje obima ne događa. Ovakav razvoj situacije može delovati obeshrabrujuće i frustrirajuće i dovesti vas do toga da prvom prilikom posegnete za čipsom ili tortom. Međutim, nutricionisti Whitney Tingle, Danielle Duboise i Vanessa Packer otkrivaju da uz pet malih promena koje svako može da primeni, rezultati više neće izostajati.

1 kg

@eyeswoon

NEMOJTE JESTI DOK STE U POKRETU

Konzumiranje obroka na putu do posla, teretane ili prijateljice može vam uštedeti vreme, ali to nije dobra navika za vaš probavni trakt. Osim što ćete na ovaj način usporiti metabolizam postoji velika šansa da se prejedete jer ne obraćate pažnju na količinu hrane koju unosite.

IZBEGAVAJTE STRES I ČESTA ISPIJANJA KAFE

Ako ste često pod stresom u vašem telu se povećava nivo kortizola što dovodi do usporavanja metabolizma, a samim tim trošite manju količinu kalorija. Ukoliko imate naviku i da pijete više od dve kafe dnevno, to će samo pogoršati situaciju, jer kafa deluje na metabolizam na isti način kao stres – usporava ga. Zato zamenite kafu crnim čajem i opustite se svakog dana uz omiljenu knjigu, meditaciju ili lagane vežbe joge.

2 kg

@eyeswoon

NEDOVOLJAN UNOS VODE

Ukoliko je vaš organizam dehidriran stvoriće naslage u predelu stomaka. Unos vode je jako važan za obavljanje glavnih telesnih procesa, a pre svega na funkcionisanje metabolizma. Osim toga, voda nam pomaže da se oslobodimo viška otrova iz tela i dovodi do uravnoteženja nivoa šećera u krvi i holesterola. Zato uvek sa sobom nosite flašicu sa vodom.

PAŽLJIVO SA ORAŠASTIM PLODOVIMA

Istina je da su orašasti plodovi odličan izvor proteina i zdravih masti, ali treba ih konzumirati umereno jer nisu laki za probavu.

NE IZBEGAVAJTE MASTI

Ne samo da su masnoće važan izvor energije već i pomažu telu da sagoreva masti. Istraživanja pokazuju da osobe koje konzumiraju više nezasićenih masti imaju manji postotak telesne masti. Zdrave masti kao što su omega-3 pomažu rad metabolizma, uravnotežuju nivo šećera u krvi i čine da duže osećate sitost.

3 kg

@halfbakedharvest

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @eyeswoon
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite