07.01.2020

Pakovanja na bazi ulja koja rešavaju sve probleme s kosom

Tokom najhladnijeg doba godine i našoj kosi potrebna je odgovarajuća nega. Najbolja rešenja kriju se u prirodnim uljima koja vlasi čine mekim i elastičnim. Zato se preporučuje da u svoju rutinu uvedete i redovnu upotrebu hranljivih ulja koja ćete nanositi jednom nedeljno.
Kada izaberete ulje koje odgovara vašem tipu kose, potrebno je da ga nanesete duž cele kose – od vlasišta do krajeva, i ostavite da deluje 15 do 30 minuta. Ukoliko imate kovrčavu kosu, nanesite ulje pomešnano sa shea buterom u razmeri 1:1. Na taj način vaše lokne će biti lepše oblikovanje. Da bi pakovanje imalo bolji efekat, najbolje je da nakon nanošenja stavite kapu za tuširanje kako bi vam se glava zagrejala, a samim tim i ulje dublje prodrlo u vlasi. Nakon ovog procesa operite kosu šamponom i nanesite regenerator. Kada nemate vremena za ovakav tretman, možete jednostavno u vaš regenerator staviti kap do dve ulja i ostaviti da deluje nekoliko minuta, a potom isprati kosu.
Ako niste sigurni koje ulje odgovara vašem tipu kose, dosimo vam krak vodič:

ZA OŠTEĆENE KRAJEVE

Ako želite da se rešite ispucalim vrhova, pravi izbor je kokosovo ulje. Ono sprečava dalja oštećenja kose, naročito ako je ona hemijski tretirana farbom.

ZA RETKU KOSU

Ukoliko imate retku kosu, ricinusovo ulje je idealno za vas, jer će vam dati punoću, sjaj i gustinu.

ZA PROBLEME SA VLASIŠTEM

Ukoliko vas muče perut ili dermatitis, onda je za vas najbolja mešavina bademovog i ricinusovog ulja. Ova ulja kosi daju zdrav izgled i poboljšavaju njenu gustinu, a ricinusovo ulje ubrzava i rast. Badem neguje vlasište, umiruje ga i tako smanjuje perutanje kože.

ZA NORMALNU KOSU

Ako imate normalnu kosu i želite da ostane sjajna i negovana, dobar izbor je maslinovo ulje. Svojim hranjlivim sastavom ono će negovati kosu, dati joj svež i zdrav izgled i sprečiti oštećenja.

Foto: @constancearnlt

Poslednje vesti
Ne propustite