17.10.2020

Pravi je trenutak da unesete pampas u svoj enterijer

Pre tačno godinu dana pampas trava postala je apsolutni hit na Instagramu, a iako popularnost ove biljke nije prestala ni tokom proleća i leta, jesen je njeno godišnje doba. Upravo je sada najveća ponuda na pijacama i u cvećarama jer pampas cveta u oktobru.

@cajmel

Reč je o dekorativnoj biljci čiji elegantni cvetovi mogu da narastu i do dva mestra, a zahvaljujući svetloj boji peska savršeno se uklapa u svaki životni prostor. Pravo je osveženje u minimalistički uređenim stanovima, modernim enterijerima daje dozu vintage šarma, a odlična je dopuna i u rustičnim prostorima. Možete ga kombinovati sa drugim cvećem u različitim aranžmanima, mada uglavnom najbolje izgleda samostalno.

@_jessicaskye

Zbog elegancije koju daje prostoru, pampas je poželjan u svakoj prostriji – od dnevne preko spavaće i dečije sobe, pa sve do kupatila. Ukoliko se odlučite za nešto veće biljke, stavite ih u vazi na podu, a manje varijatne mogu vam poslužiti kao dekoracija na komodama, noćnim ili klub stičićima, kao i na trpezarijskom stolu. Važno je napomenuti da je ova biljka sama po sebi raskošna, pa birajte jednostavne vaze, staklene ili glinene, kako biste postigli bolji efekat. Da bi pampas trajao što duže, poslužite se starim trikom i naprskajte cvetove lakom za kosu.

@_jessicaskye

@nikaturkovic

@classyinteriors

@_jessicaskye

@kaesutherland

@kaesutherland

@kaesutherland

Naslovna fotografija: @_jessicaskye
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite