25.11.2020

Party sezona je možda otkazana, ali to ne znači da nećemo nositi šljokice

Kraj godine obično je vreme kada svi rado nosimo garderobu sa šljokicama, a raskošni trend aktuelan je i ove sezone, uprkos pandemiji i sve većim ograničenjima kojima svedočimo poslednjih dana. Gorka je istina da su zbog koronavirusa sve prednovogodišnje zabave otkazane, a veliko je pitanje i u kakvim ćemo okolnostima dočekati 2021. godinu. Međutim, možda je baš to razlog da u svoje ormare unesemo bar jedan novi komad s glitterom ili da pronađemo razlog da ponovo obučemo omiljenu bluzu, haljinu ili pantalone.

@leoniehanne

Znamo da dešavanja u svetu mode u stopu prate društvena zbivanja, pa je većina komada iz aktulne ponude znatno suptilnija nego ranijih godina. Najveći hype očekivano je nastao oko Bottega Veneta košulje sa štrasom koja dolazi u zlatnoj, pastelnoplavoj i zelenoj boji i odlično se slaže s farmerkama, kožnim pantalonama i aktuelnim helankama. Ali nije se samo Daniel Lee ove godine odlučio za prefinjeniji pristup, sličan primer sledile su i kuće Saint Laurent, JW Anderson i Miu Miu, pa i mnogi high street brendovi.

@xeniaadonts

U skladu s tim, donekle su promenjena i pravila kako se nosi garderoba s raskošnim glitterom. Mada su šljokice od glave do pete i dalje potpuno prihvatljive, one više nisu rezervisane samo za večernje partyje (koji se do daljnjeg neće održavati), već su sve češće postale deo dnevnih stajlinga. Bluzu sa šljokicama sada je potpuno u redu nositi uz jeans i combat čizme, pantalone ili suknje uz oversized džemper i haljinu uz obuću s kramponima.

@wethepeoplestyle

Možda mislite da kupovina komada sa štrasom nije dobra ideja, jer ćete ih nositi samo jednom ili dva puta, trebalo bi da imate u vidu da će ovaj trend ostati aktuelan i u narednim sezonama pa ćete svake zime imati bar nekoliko povoda da ponesete svoj omiljeni komad. Prilikom izbora odevnih predmeta s glitterom uvek vodite računa o tome da dobro funkcionišu s ostatkom vaše garderobe i budite sigurni da će vam se kupovina višestruko isplatiti.

SHOPPING VODIČ

ZARA,
Top: 3.290 din.
Pantalone: 4.990 din.

ZARA,
cena: 7.590 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

ZARA,
cena: 4.990 din.

ZARA,
cena: 4.990 din.

H&M,
cena: 2.199 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

H&M,
cena: 3.699 din.

H&M,
cena: 5.499 din.

H&M,
cena: 6.999 din.

H&M,
cena: 5.499 din.

MANGO,
cena: 3.490 din.

MANGO,
cena: 3.990 din.

SAINT LAURENT,
net-a-porter.com

BALENCIAGA,
net-a-porter.com

ASHISH,
net-a-porter.com

BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

BALENCIAGA,
net-a-porter.com

Naslovna fotografija: @greceghanem
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite