17.10.2015

Pet beauty saveta za negu kože i kose tokom jeseni

Jesen je zakucala na vrata i uselila se u naše živote. Stoga i negu moramo prilagoditi novim vremenskim uslovima. Boravak u zagrejanim prostorijama sa malo vlažnosti, deblja garderova i vetar utiču na našu kožu i kosu, pa im je potrebna posebna pažnja. Zato vam donosimo pet korisnih saveta.

#1 Nega lica

Kako bi vaše lice ostalo baršunasto potrebno je da za noćnu negu izaberete hraljivu kremu koja će dobro hidrirati lice dok tokom dana i dalje treba koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom. Za dodatnu hidrataciju potrudite se da tokom dana popijete bar dva litra vode.

#2 Nega tela

Tokom jeseni je važno da svoje gelove zamenimo uljima za tuširanje kako bi hidrataciju započeli već ispod tuša. Jednom nedeljno uradite piling kože i odstranite sve mrtve ćelije, a umesto mleka i losiona izaberite butere ili eterična ulja za negu koja ćete koristiti nakon svakog kupanja.

#3 Nega kose

Jesen nije najbolji prijatelj kose. Mnogi se tokom ovog godišnjeg doba susreću sa opadanjem, a najbolji lek za taj problem jeste ricinusovo ulje koje je potrebno naneti dva sata pre svakog pranja na koren kose. Nakon toga nastavite sa redovnom negom i ne zaboravite da vetar isušuje vlasi, pa izaberite hranljivu masku ili balzam.

#4 Nega usana

Ako tokom leta niste koristili balsam za usne, sada je pravo vreme da počnete. Izaberite prirodne proizvode sa propolisom ili pantenolom i usne vam nikada neće biti isušene.

#5 Nega ruku

Posebnu pažnju treba obratiti na ruke jer su one najizloženije štetnim uticajima. Nosite kremu svuda sa sobom i mažite ruke nakon svakog pranja.

Poslednje vesti
Ne propustite