02.12.2019

Pet filmova koje nećete želeti da propustite ovog decembra

Poslednji mesec u godini kao stvoren je za uživanje u cozy atmosferi, koja često podrazumeva opuštanje uz filmove i kokice u ušuškanim bioskopskim salama. U skladu sa tim, distributeri su nam pripremili odličnu listu novih naslova čije će se premijere dogoditi do kraja 2019. Bilo da žudite za dobrom komedijom, dramom ili romantičnim božićnim filmom, naći ćete naslov baš po vašem ukusu. U nastavku pogledajte neke od najzanimljivijih ostvarenja koja će biti na repertoaru ovog meseca.

PROŠLOG BOŽIĆA (od 5. decembra)
Žanr: romantični/ljubavni
Glumci: Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson, Michelle Yeoh, Patti LuPone
Reditelj: Paul Feig

Kate (Emilia Clarke) tumara po Londonu, donoseći neke loše odluke, a razlog tome je iritirajuća činjenica da je zaposlena kao vilenjak u božićnoj prodavnici koja radi preko cele godine. Ipak, u njen život ulazi Tom (Henry Golding), koji deluje previše dobro da bi bio stvaran. Dok London počinje da se pretvara u najlepše doba u godini, njima ništa ne polazi za rukom, ali ubrzo će se desiti preokret.

AJVAR (od 12. decembra)
Žanr: drama
Glumci: Nataša Ninković, Sergej Trifunović, Miodrag Krstović, Pavle Pekić, Gordan Kičić, Igor Borojević
Reditelj: Ana Maria Rossi

Vida (Nataša Ninković) i Bane (Sergej Trifunović) su bračni par koji već dugo živi u Stokholmu. Imaju uspešne karijere, dovoljno novca za pristojan život i psa, ali nemaju decu. Vida sumnja da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, ali o tome ćuti. Dolaze za praznike u Srbiju, gde se u poznatom okruženju odvija uigrana koreografija koja se mnogo puta ponovila u njihovim gastarbajterskim životima. Međutim, ovog Uskrsa taj zid ćutanja se ruši.

NEOBIČNI (od 19. decembra)
Žanr: komedija
Glumci: Vincent Cassel, Reda Kateb, Bryan Mialoundama, Hélène Vincent, Alban Ivanov
Reditelji: Olivier Nakache i Éric Toledano

Bruno (Vincent Cassel) i Malik (Reda Kateb) 20 godina žive u odvojenom svetu, uz autističnu decu i tinejdžere. Njihova udruženja obučavaju mlade ljude iz opasnih četvrti da se brinu o onima koji su okarakterisani kao izuzetno kompleksni. Posebno partnerstvo za posebne ličnosti.

ONE SU BOMBE (od 26. decembra)
Žanr: biografski, drama
Glumci: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman
Reditelj: Jay Roach

Film donosi priču o tome kako su zaposlene televizijske kuće Fox News odlučile prozvati dugogodišnjeg direktora te kuće, Rogera Ailesa, koji je godinama, bez posledica, seksualno napastvovao i uznemiravao žene koje su radile za Fox News. Podnele su optužbe za seksualno uznemiravanje, a u zamenu za tišinu im je ponuđena velika svota novca – ono što je krenulo iz tišine postala je prava bomba.

SLUGA (od 27. decembra)
Žanr: komedija
Glumci: Miloš Biković, Ivan Ohlobistin, Marija Mironova, Aleksandr Samojlenko, Aleksandra Bortič, Olga Dibceva
Reditelj: Klim Šipenko

Ruski film odličan je izbor za porodični odlazak u bioskop, a dopašće se svima koji i dalje veruju u bajke. Glavni junak Griša (Miloš Biković) rođen je u bogatoj porodici, razmažen je i bahat. Kada sa svojim ispadima ode predaleko, njegov otac preduzima radikalne mere za njegovu rehabilitaciju. Griša upada u izrežiranu saobraćajnu nesreću nakon koje se budi na seoskom imanju gde je običan sluga. Tu prolazi težak put od razmaženog bogataša do čoveka koji ceni mala životna zadovoljstva i vredan rad, upoznaje dobre strane pravog prijateljstva i naravno, ljubavi.

Foto: IMDb

Poslednje vesti
Ne propustite