09.01.2020

Pet filmskih hitova koje nećete želeti da propustite ovog januara

Verujemo da će niske temperature, kojima svedočimo poslednjih dana, mnoge od vas naterati da slobodno vreme provedete u bioskopu, a domaći distributeri potrudili su se da u januaru imamo nekoliko odličnih premijera o kojima će se sigurno pričati u narednim mesecima. Već danas u bioskope stiže istorijska drama 1917, koju je režirao Oskarovac Sam Mendes, a zatim slede premijere novog filma Guya Ritchieja – Gospoda, kao i ostvarenja Male žene nastalog prema istoimenom romanu. Kraj meseca biće rezervisan za prvi domaći film koji će biti prikazan ove godine – Asimetrija, kao i dirljivu istinitu priču Pravo na prigovor u kojoj igraju dobitnici Oskara Brie Larson i Jamie Foxx.

1917 (početak prikazivanja 9.1.2020.)
Reditelj: Sam Mendes
Glumci: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Richard Madden

Oskarom nagrađeni reditelj Sam Mendes ovog puta predstavlja spektakl o Prvom svetskom ratu jednostavnog naziva 1917. Ova napeta ratna drama prati dva mlada britanska vojnika, koji imaju naizgled nemoguću misiju. U trci protiv vremena moraju preći neprijateljsku teritoriju i dostaviti poruku koja će zaustaviti napad na stotine vojnika, koji nemaju pojma da se napad sprema, a među njima je i brat jednog od dvojice glavnih junaka. Oskarovac Mendes u filmu prikazuje zaista fantastične, ali i zastrašujuće ratne scene kakve nismo do sada imali prilike da vidimo na velikom platnu.

GOSPODA (početak prikazivanja 23.1.2020.)
Reditelj: Guy Ritchie
Glumci: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell

Kao što smo već navikli reditelj Guy Ritchie nam donosi jop jednu sofisticiranu akcionu komediju s velikim filmskim zvezdama u glavnim ulogama. Zaplet počinje kada američki iseljenik Mickey Pearson (Matthew McConaughey), koji je u Londonu izgradio profitabilno carstvo marihuane, odluči da se povuče iz posla. Ova vest pokreće niz zavera, podmićivanja i ucenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.

MALE ŽENE (početak prikazivanja 23.1.2020)
Reditelj: Greta Gerwig
Glumci: Florence Pugh, Emma Watson, Saoirse Ronan, Eliza Scanlen, Meryl Streep

Priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put, bazirana na istoimenom romanu i klasiku, večna je i bezvremenska. Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da da svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mesto pod suncem.

ASIMETRIJA (početak prikazivanja 30.1.2020.)
Reditelj: Maša Nešović
Glumci: Daria Lorenci Flatz, Uliks Fehmiu, Mira Janjetović, Mladen Sovilj, Lola Vitasović, Mateja Poljčić, Dubravka Kovjanić, Milica Stefanović, Tamara Krcunović, Ljubomir Bandović

Dečak i devojčica provode zajedno poslednje bezbrižne dane letnjeg raspusta, pre nego što ona s porodicom emigrira u inostranstvo. Mladić i devojka se sreću tako što osluškuju jedno drugo kroz tanke zidove jedne beogradske zgrade. Ubrzo posle toga, ulaze u strasnu ljubavnu vezu. Dok ona istražuje grad koji je napustila kao dete, on neobjašnjivo oseća da je poznaje od ranije. Žena i muškarac se rastaju posle 20 godina braka. Oboje pokušavaju da se snađu, ali im veza koju su izgradili i dalje ne dozvoljava da nastave sa svojim životima. Leto je vrelo, ulice Beograda su puste, priče ova tri para se prepliću. Kako radnja odmiče, izdvaja se šira slika samo jednog ljubavnog odnosa – jednog para u tri ključne faze njihovih života.

PRAVO NA PRIGOVOR (početak prikazivanja 30.1.2020.)
Reditelj: Destin Daniel Cretton
Glumci: Brie Larson, Michael B. Jordan, Jamie Foxx, Tim Blake Nelson, Rafe Spall

Perspektivni mladi advokat Bryan Stevenson, nakon završenog Harvarda, umesto elitnih advokatskih kancelarija bira povratak u Alabamu, gde uz pomoć lokalne advokatice Eve Ansley radi na slučajevima osuđenika na smrt i onih koji nemaju mogućnosti da plate advokata. Prvi slučaj kojim se pozabavio bio je slučaj Waltera McMilliana, tamnoputog muškarca iz američke države Alabama, koji je 1988. godine osuđen na smrt zbog ubistva 18-godišnje devojke, iako je postojalo na desetine svedoka koji su ga u vreme ubistva videli na događaju koji je organizovala lokalna crkva.

Foto: IMDb

Poslednje vesti
Ne propustite