06.04.2017

Pet ključnih saveta za brži rast kose

Vladavina bob frizure u svim njenim varijantama do skoro je bila neprikosnovena, no ove sezone, pravila su se promenila. Duga kosa ponovo je u modi. Ukoliko ste bili jedna od onih devojaka koja se priklonila vodećem trendu te ste skratili svoju kosu i jedva čekate da ona ponovo poraste, donosimo vam nekoliko trikova koji će ubrzati taj proces.

1. PILING KOŽE GLAVE

Zdrava koža glave osnovni je preduslov za zdravu kosu i veću šansu za njen brži rast. Stoga je piling kože glave obavezni dodatak uobičajenoj nezi kose. Svakog jutra i večeri iščetkajte svoju kosu mekom četkom – osim što ćete stimulisati kožu glave, podstaći ćete i rast kose.

2. MASAŽA KORENA KOSE

Masaže ne samo da su prijatne, već mogu vratiti u funkciju blokirane folikule dlaka i ubrzati rast kose. Sledeći put kada budete pod tušem, neka vaša masaža potraje neko vreme, jer će vam kosa biti zahvalna na tome.

3. NEGUJTE KOSU
Pre nego što sledeći put posegnete za fenom, obavezno nanesite neki od preparata koji dlaku štiti od toplote. Takođe, trudite se da što češće sušite kosu prirodnim putem. Ukoliko se farbate i često tretirate svoje vlasi, potrebna su vam i hranjiva pakovanja, a najefikasnije rezultate pružaju proteinski tretmani za kosu.

4. KONZUMIRAJTE HRANU BOGATU GVOŽĐEM
Nivo gvožđa u krvi bitno utiče na rast i gustinu kose. Najbolji izvori gvožđa su piletina, ćuretina, govedina, orašasti plodovi, mahunarke, semenke, spanać, spirulina… Jako je važno da ove namirnice kombinujete sa onim koje su bogate vitaminom C jer je to jedini način da vaš organizam iskoristi gvožđe.

5. REŠITE SE STRESA I NESANICE
Nedostatak sna i stres bitno utiču na sve delove našeg organizma, pa i na kosu. Ne samo što usporavaju njen rast već mogu dovesti i do opadanja. Zato izbegavajte stresne situacije i priuštite sebi osam sati sna svakog dana.

Foto: Roos van Rij

Poslednje vesti
Ne propustite