21.12.2016

Pet knjiga koje će vas podstaći da istrajete u novogodišnjim odlukama

Drug je u dugim zimskim noćima. Učitelj, savetnik i neko ko ume da nas nasmeje i uteši kad to ne polazi za rukom ni našim najbližima. Stiven King rekao je da je knjiga jedinstvena prenosiva magija, a mi se potpuno slažemo sa njim te smatramo da je i najlepši novogodišnji dar. Možete je pokloniti dragim osobama, ali zašto ne i sebi?
Kako je ispraćaj stare i početak nove godine vreme kada svi donosimo važne odluke u želji da promenimo svoj život na bolje predlažemo vam pet naslova koje podstiču čitaoce da istraju u svojim namerama da žive lepše i srećnije.

Dnevna doza NADAhnuća (Nada Bučević)

Profesorka kineziologije i edukacijska savetnica koja već godinama unazad drži radionice za decu i roditelje “Safari duha” u ovoj knjizi pomaže čitaocima da prvenstveno osveste da je njihov život rezultat njihovih izbora i da ukoliko žele promene trebalo bi da definišu svoje ciljeve i da prave korake koji će ih voditi ka tome. Ovo je odlična knjiga za svaku kućnu bibilioteku jer ma koliko je puta čitali, uvek ćete između korica pronaći nešto novo.
“Da sam vi, započela bih dan zahvalnošću. Pobrojala bih svoje blagoslove, kojih uvijek ima više nego što mislimo, jer znam da zahvalnost donosi nove razloge za zahvalnost. Da sam vi, svjesno bih odabrala misli zbog kojih se osjećam dobro, jer znam da smo vibracijska bića koja tako kreiraju dan koji slijedi. Da sam vi, osjećala bih češće svoj dah, znajući da je on most između duše i tijela. Dah nam donosi mir. Da sam vi, danas bih pružila ljubav i pažnju svima koje susretnem, jer znam da je davanje početak primanja za sve. Da sam vi, zagrlila bih svoje dijete i roditelje i rekla koliko ih volim, jer ne želim nikada žaliti za neučinjenim. Da sam vi, rekla bih partneru koliko je dragocjena ljubav koju smo odabrali dijeliti. Da sam vi, zahvalila bih se životu na prilici da uživam u još jednom danu, jer znam da će jednom doći kraj. Da sam vi, radila bih ovo svakodnevno.”

Put promene (Siniša Ubović)

Ovo je knjiga između čijih korica čitaoci pronalaze smernice koje ih u bilo kojoj životnoj situaciji brže i lakše vode u pravcu rešenja, mira i razumevanja. Reč je o praktičnom vodiču za bezbedno koračanje putem promene. Idealan je vodič za svakoga ko želi da zakorači u neslućene dubine svoje duše i da u sebi otkrije neiscrpno bogatstvo i lepotu.
Put promene čitacoce uči kako da bezbedno koračaju putem unutrašnje promene, zavole i prihvate sebe i druge, uživaju u svakom trenutku svog života, kako da se oslobode starih uverenja, kako da se ponovo povežu sa svojom suštinom, da oproste sebi i drugima, da usklade sve aspekte svoje ličnosti: um, telo, duh i emocije. Kako da unaprede posao i karijeru, kako da žive život koji zaslužuju, kako da budu u miru sa sobom i onda kada deluje da je sve izvan kontrole i kako da postanu najbolja verzija sebe.

Čarobne stepenice do uspeha (Napoleon Hil)

Ova knjiga Napoleona Hila, klasično delo koje dugo nije bilo u štampi, ponovo je dostupna sa revizijom i prilagođena potrebama XXI veka. Objavljena je prvi put na samom početku Velike ekonomske krize u Americi, sedam godina pre nego što će biti objavljena knjiga Misli i obogati se, tako da su njene šanse da uspe bile propale zajedno sa američkom ekonomijom. Međutim, ideje u ovoj knjizi su se pokazale zaista sjajnim i one su zapravo posadile seme iz koga će kasnije isklijati još poznatija knjiga. U ovoj knjizi, Napoleon Hil skuplja na jednom mestu svu mudrost najvećih umova u istoriji američkog poslovnog sveta, a to je bio rezultat pet hiljada obavljenih razgovora sa poslovnim divovimaHilovog vremena među kojima su i Endrju Karnegi, Aleksandar GrejamBel, Henri Ford, P. T. Barnum i drugi. Kao duhovni učitelj svih duhovnih učitelja koji se bave uspehom,Napoleon Hil je postao savetnik predsednika Amerike Frenklina Delano Ruzvelta.
U knjizi Čarobne stepenice do uspeha, testirano je i isprobavano sedamnaest Hilovih Zakona uspeha i zaključak je da zaista čudesno funkcionišu. Jednostavnim i jasnim jezikom, Hilove tehnike otkrivaju ideale i dela koji daju moć svima onima koji ih koriste i omogućavaju im da postanu vođe i uspešni u svom poslu.
Knjiga dokazuje da se prave vođe ne rađaju – oni se oblikuju neverovatno sličnim, jednostavnim i dinamičnim nizom navika.

Put mirnog ratnika (Den Milman)

Put mirnog ratnika se zasniva na autentičnoj priči sa elementima fikcije čiji je glavni junak Den Milmen, svestki šampion u gimnastici, koji putuje u područja romanse i magije, svetlosti i tame, tela uma i duha. Vođen moćnim starim ratnikom koga on naziva Sokrates i iskušavan zavodljivom i razigranom ženom po imenu Džoj, Den se približava konačnom sukobu koji će ga osloboditi ili uništiti. Pridružite se Denu koji će na kraju naučiti šta znači umreti i živeti – životom ratnika. Ovaj međunarodni bestseler sa neprevaziđenim humorom prenosi prodornu mudrost i istinu, govoreći direktno o univerzalnoj potrazi za srećom. Poput Kastanede, on podstiče čitaoca da promisli o najdubljim pitanjima života. Pa ipak, za razliku od Don Huana, on ukazuje na put do srećnog, jednostavnog života bez ikakve upotrebe droga.

Kako zaboraviti brige i naći zadovoljstvo u životu (Dejl Karnegi)

Prodata u više od šest miliona primeraka, knjiga Kako zaboraviti brige i naći zadovoljstvo u životu poručuje da je nepotrebno živeti s brigom i napetošću i pruža rešenja pomoću kojih čitaoci mogu da prevaziđu ova stanja.
Dejl Karnegi na jednostavan način nudi mnoštvo praktičnih rešenja koja svako može koristiti i skreće pažnju na značajne stvari u životu koje svakome pomažu da postane svestan ne samo sebe, već i ljudi oko sebe. Uz knjigu se može naučiti kako da se ukloni 50% poslovnih briga, i to odmah; kako da se smanje finansijske brige; kako da se kritika preokrene u svoju korist; izbegne umor; kako pronaći sebe i slediti put svoje duše. Knjiga pruža odlične lekcije o tome da nema potrebe živeti sa brigom i nervozom koje često ljude sprečavaju da uživaju u zdravom, aktivnom i srećnom životu!

Foto: Instagram/helloemilie

Poslednje vesti
Ne propustite