nas p bb 6915
03.09.2019

Pet make-up trikova čuvene Bobbi Brown

Čuvena šminerka i beauty guru Bobbi Brown smatra da je funkcija šminke da naglasi prirodnu lepote žene i da bi tom idealu svi trebalo da teže. Ova poznata Amerikanka 1991. godine osnovala je make-up brend sa svojim imenom koji je danas ima brojne obožavaoce kako među njenim kolegama, tako i među običnim ženama na svim meridijanima. Njen moto glasi: Verujem da žene žele da izgledaju poput njih samih, samo lepše i sigurnije. Za magazin Health, čija je kolumnistkinja, Bobbi je dala nekoliko odličnih saveta koji će svima koristiti.

TRIK 1: KAKO DA MAKE-UP PODLOGA TRAJE ČITAVOG DANA?

- Pre svega morate koristiti hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože, jer samo na hidriranom licu puder može da se zadrži. Kad je reč o podlogama, birajte one koje imaju oznaku dugotrajnih, a nakon nanošenja dodajte i malo pudera u prahu ili kamenu. Trik je da taj proizvod dobro stopite s kožom i da se ne primećuje.

8bb 3919

Bobbi Brown Skin Long-Wear Weightless Foundation

TRIK 2: KADA JE PRAVO VREME ZA NANOŠENJE KOREKTORA?

- Mada je mnogo žena koje najpre nanoše tečnu podlogu, pa tek onda korektor, redosled bi trebalo da bude drugačiji. Takođe, u predelu podočnjaka ne bi trebalo da stavljate puder, jer ta dva proizvoda nikad ne treba mešati. Dakle, nanesite korektor ispod očiju, a podlogu na ostatak lica. I ne zaboravite korektor bi trebalo da bude za 1,59 odsto svetliji od vašeg tena.

TRIK 3: KAKO URADITI SAVRŠENE KONTURE?
- Nanesite bronzer u prahu na obraze, čelo, nos i bradu, a zatim pređite na rumenilo. Ono se nanosi samo na jagodice i potom polako blenduje ka kosi. Ako je vaša koža već ružičasta od sunca, preskočite rumenilo i dodajte malo sjaja na obrazima u bledo ružičastoj boji ako ste svetle puti odnosno boji breskve ako imate tamniji ten. To je sve što vam je potrebno.

9bb 3919

Bobbi Brown Illuminating Bronzing Powder

TRIK 4: KOMPLETAN LOOK ZA 5 MINUTA
- Kada nemate vremena ili želite minimalistički make-up stavite lepe breskvaste nijanse boje na obrazima i usnama i koristite rumenilo u kremi. Obavezno popunite obrve i nanesite malo smeđe senke. Na usnama stavite sjaj. Birajte onaj koji neguje usne. To je sasvim dovoljno za no make-up look.

TRIK 5: RUŽ KOJI TRAJE SATIMA
- Ruž brže nestaje sa suvih usnama, zato se pre svega morate potruditi da dobro negujete vaše usne. Pre spavanja obavezno nanesite hranjivi balzam. Osim toga, kupujte ruževe koji su dugotrajni, ali imajte u vidu da oni imaju tendenciju da se osuše. Pre nanošenja karmina obavezno na površinu čitavih usana stavite olovku koja je u istoj boji kao i vaše usne. Iznenadićete se da će se svaki ruž, od bež do ljubičastog, slagati sa tom bojom olovke.

10bb 3919

Bobbi Brown Luxe Lip

Foto: @bobbibrown

Poslednje vesti
Ne propustite