17.10.2020

Pet mikro trendova koje želimo da isprobamo što pre

Jesenji trendovi neretko su predvidivi, pa tako uvek znamo da će biti aktuelni komadi od kože, karirani print, pletivo u svim varijantama ili jeans. Kupovina ovih komada svakako je dobra investicija jer ćete moći da ih nosite godinama, ali zato svake sezone imamo mikro trendove koji su naši najbolji saveznici kada želimo da udahnemo novi život svakodnevnim kombinacijama. Mikro trednovi uglavnom su inpirisani lookovima s modnih pista, na kojima viđamo mnogo kreativnih ideja, od kojih modni entuzijasti u svoj stil implementiraju samo one najbolje. Kada neku ideju usvoji veliki broj pripadnika modne elite, ona polako prerasta u mikro trend. Upravo to se desilo ove sezone sa oversize kragnama koje su stekle popularnost zahvaljujući kući Miu Miu ili sa jaknama inspirisanim košuljama kakve smo prvi put videli u Acne Studios kolekciji.

OVERSIZE KRAGNE

@lucywillims02

Predimenzionirane kragne postale su toliko popularne da ovom trendu uskoro neće biti potreban prefiks mikro. Mada su poželjne i na bluzama i haljinama, najčešće ih viđamo na košuljama, a neki brendovi u svojoj ponudi imaju i samo kragne koje možete nositi uz bilo koji komad iz garderobera.

H&M,
cena: 1.199 din.

GANNI,
net-a-porter.com

MANGO,
cena: 3.990 din.

JAKNE INSPIRISANE KOŠULJAMA

@georginalennon1

Vunene jakne čiji je kroj identičan košuljama nosile su se i prošle godine, ali čini se da će tek ove sezone zbilja osvojiti modnu scenu. O tome najbolje svedoči podatak da je većina high street brendova trenutno u asortimanu ima na desetine različitih modela – dugih ili kratkih, sa resama ili bez, jednobojnih i sa dezenom…

H&M,
cena: 7.999 din.

ZARA,
cena: 6.590 din.

ACNE STUDIOS,
net-a-porter.com

BLEJZER + TRENERKA

@honeybelleworld

Za razliku od ostalih mikro trendova sa naše liste, u ovom slučaju fokus nije na određenom komadu ili dezenu već na spoju naizgled nespojivih odevnih predmeta. S obzirom na to da nam je 2020. donela potpuno nose izazove, koji su ostavili posledice i na način na koji oblačimo, gotovo da su nestale granice između sportske i poslovne garderobe. U skladu sa tim, postalo je potpuno normalno da nosimo donji deo trenerke u paru sa blejzerom.

ZARA,
cena: 9.990 din.

OYSHO,
cena: 3.990 din.

H&M,
cena: 16.999 din.

ZARA,
cena: 2.290 din.

CUT-OUT PANTALONE

@greceghanem

Cut-out detalje letos smo nosili na haljinama, a sa dolaskom jeseni preselili su se na pantalone. Modeli sa prozerom na kolenima, kakve smo do sada viđali samo na farmerkama, sve više su traženi, mada su poželjne i pantalone sa prorezima sa strane, na zadnjem delu nogavice ili u predelu struka.

ZARA,
cena: 4.990 din.

BURBERRY,
farfecth.com

SNAKE PRINT

@weworewhat

Animal print nosi se svake jeseni i zime, samo je pitanje koja će šara biti najaktuelnija. Mada dominantno mesto i dalje ima dezen leoparda, ako želite da idete korak ispred drugih, birajte garderobu i aksesoare sa zmijskim printom.

STAND STUDIO,
farfecth.com

ZARA,
cena: 3.290 din.

ZARA,
cena: 3.990 din.

Naslovna fotografija: @clairerose
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite