31.10.2019

Pet mikro trendova koji će vladati predstojeće zime

Zimska moda najčešće je predvidljiva, pa tako uvek znamo da će biti aktuelni karirani blejzeri, crne rolke ili midi suknje. Kupovina ovih komada svakako je dobra investicija jer ćete moći da ih nosite godinama, ali zato svake sezone imamo mikro trendove koji su naši najbolji saveznici kada želimo da udahnemo novi život svakodnevnim kombinacijama. Mikro trednovi uglavnom su inpirisani lookovima s modnih pista, na kojima viđamo mnogo kreativnih ideja, od kojih modni entuzijasti biraju one najbolje i implementiraju u sopstveni stil. Kada neku ideju usvoji veliki broj pripadnika modne elite, ona polako prerasta u mikro trend. Upravo to se desilo ove sezone sa lumbercheck dezenom koji smo najpre videli na Diorovoj reviji, ali to je samo jedan od pet mikro trendova, koji će zavladati ove zime.

LUMBERCHECK

13m 191019

@veronikaheilbrunner

Otkako je Dior lansirao komade s ovom karo šarom, ona je postala jedna od najpoželjnijih dezena. Iako modni kritičari ne vole previše rad Marije Grazije Chiuri, influenseri je obovažavaju, a njene ideje često kasnije kopiraju high street brendovi. Najbolji primer je upravo lumbercheck print, koji je ove sezone preuzeo vodeće mesto koje je pripadalo tartan i check dezenu.

1 mango p

Kaput MANGO,
cena: 11.990 din.

1 zara

Jakna ZARA,
cena: 6.590 din.

1 staud

Suknja STAUD,
net-a-porter.com

FLORALNI KARDIGAN

5mt 311019

@sabinasocol

Pletivo je apsolutni hit sezone, a do skoro zaboravljeni kardigan ponovo je zauzeo mesto koje mu pripada. U raznovrsnoj ponudi, influenserkama su posebno zanimljivi retro modeli sa cvetićima koji su se našli u kolekcijama mnogih brendova.

5 zara

Kardigan ZARA,
cena: 3.990 din.

5ar

ALESSANDRA RICH,
mytheresa.com

6mt 311019

Kardigan MES DEMOISELLES,
net-a-porter.com

DVOBOJNE ČIZME

2mt 311019

@tamumcpherson

Već je izvesno da će vodeći modeli obuće za ovu zimu biti kaubojke, čizme do kolena i robusne chunky čizme, ali taman kada smo mislili da smo videli sve uzbudljive trendove pojavile su se dvobojne lepotice kojima modna zajednica nije mogla da odoli. Za popularizaciju ovog trenda trebalo bi da zahvalimo holandskom brendu Wandler čije dvobojne gležnjače često gledamo na Instagramu, ali su i druge kuće slične modele uvrstile u svoju ponudu.

2 hm 16999

Čizme H&M,
cena: 16.999 din.

2 wandler

Gležnjače WANDLER,
net-a-porter.com

2 m ganni

Kaubojke GANNI,
net-a-porter.com

PUF RUKAVI

4mt 311019

@wethepeoplestyle

Znamo da je modni svet trenutno opsednut povratkom u prošle dekade, a naročito trendovima koji su vladali osamdesetih i devedesetih godina. Zato nas ni malo ne čudi što su puf rukavi ponovo aktuelni.

4 ganni

Džemper GANNI,
net-a-porter.com

4 rotate

Haljina ROTATE,
rotatebringerchristensen.com

4z 1990 (13)

Top ZARA,
cena: 1.990 din.

TORBE U OBLIKU POLUMESECA

3mt 3111019

@stephaniebroek

Mada su clutch tašne apsolutni favoriti ove godine, poslednjih meseci sve češće viđamo modele u obliku polumeseca za koje se čini da su sledeći veliki trend. Dok ne steknu taj status, imaju važno mesto među vodećim mikro trendovima.

3 charles and keith

Torba CHARLES & KEITH,
charlesandkeith.co.uk

3m 5490 (21)

Torba MANGO,
cena: 5.490 din.

3 loewe (11)

Torba LOEWE,
net-a-porter.com

Naslovna fotografija: @thestylestalkercom, @tamumcpherson
foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite