26.09.2020

Pet lakih načina da unesete cozy atmosferu u svoj dom

Mnoga naučna istraživanja pokazala su da je udoban dom jedan od ključnih faktora za sreću, a većina nas imala je priliku da se uveri u to ovog proleća kada smo najviše vremena provodili u svoja četiri zida. Prijatna atmosfera posebno je važna tokom hladnih dana kada smo često kod kuće, pa su u zemljama u kojima su temperature uglavnom niske, dizajneri enterijera najbolje ovladali veštinom uređenja životnog prostora tako da odiše toplinom. U tome prednjače Skandinavci, poznati po jednostavnoj, ali prefinjenoj estetici koja ima za cilj stvaranje udobnog i ušuškanog ambijenta. Ukoliko ste planirali da ove sezone oplemenite svoj dom, predlažemo vam da se poslužite nekim od narednih pet trikova.

DEKORATIVNA ĆEBAD

Jedan od načina da vaš dom učinite udobnijim mestom za život jeste da prebacite ćebad preko kauča ili fotelja u dnevnoj sobi, stolica u trpezariji ili kreveta u spavaćoj sobi. Svejedno je koju ćete od ovih prostorija izabrati ili možda sve zajedno, vaš životni prostor biće ispunjen toplinom, a vi ćete se osećati mnogo bezbrižnije.

41 dom

@marzena.maridenko

NOVI JASTUCI

Kada u vaš dom budete uneli nekoliko novih jastuka imaćete utisak kao da ste u potpuno novom prostoru. Tokom hladnih dana preporučuju se vuneni ili plišani jastuci, ali nećete pogrešiti ni ako se opredelite za neki drugi materijal. Ukoliko ste maštoviti, poigrajte se sa kombinovanjem boja i oblika.

42 dom

@marzena.maridenko

UKRASNE SVEĆE

Pad temperature sa sobom donosi hladnije vreme i kraće dane, a nema ničeg lepšeg nego kada u sumrak poslužite obrok na stolu koji je dekorisan svećama, jer će osim topline uneti i dašak romantike. Zato se naoružajte svećama različitih oblika i mirisa, a nemojte zaboraviti ni da se snabdete lepim svećnjacima.

43 dom

@marzena.maridenko

CVEĆE U TOPLIM BOJAMA

Veštačko ili prirodno, cveće je uvek važan deo svakog enterijera. Jesen je pravo vreme da se unese promena kada je reč o vrsti i paleti boja, pa tako umesto poljskog ili drugog cveća razigranih nijansi, svoje vaze napunite biljakama narandžaste, bronzane, zlatne, duboko crvene ili ljubičaste boje.

40 dom

@ellendixdotter

SLOJEVI NA PODU

Ovo je odlično rešenje za sve koji imaju itison ili veliki tepih u dnevnoj sobi. Prebacite preko njega prostirku ili manji tepih i vaš životni prostor odmah će dobiti dubinu. Ukoliko imate tepihe manjih dimenzija, možete se posužiti jastucima koje ćete razbacati po podu.

4jd-201016

@ellendixdotter

Naslovna fotografija: @marzena.maridenko
Foto: Instagram

Poslednje vesti
Ne propustite