nas pf 30619
30.06.2019

Pet parfema koje svaka Francuskinja ima bar jednom tokom života

One ne vole jaku šminku, retko koriste puder, kosa im je uglavnom blago rasčupana, a upadljiv nakit nikada nije njihov izbor. Ipak, Francuskinje osvajaju na svakom koraku. Njihovi glavni asesoari su šarm i leženost. I naravno parfem. Ni jedna Parižanka neće izaći iz kuće, a da pre toga ne stavi nekoliko kapi svoje omiljene mirisne note. Njihov izbor je i po tom pitanju klasičan. Francuskinje ne vole da eksperimentišu s parfemima, pa tako uglavnom koriste proverene note s kojima ne mogu da pogreše. Statistika kaže da svaka dama iz Grada svetlosti bar jednom u životu ima sledećih pet parfema.

CHANEL No. 5

1pf 30619

Kultni miris koji je sinonim za ženstvenost. Napravljen je pre gotovo sto godina, tačnije 1921. a i dalje je izbor mnogih dama. Popularnost je pre svega stekao nakon izjave Marilyn Monroe da na spavanje ide “odevena” sa nekoliko kapi ove mirisne note.

CACHAREL Anaïs Anaïs

2pf 30619

Ovo je parfem koji uglavnom izbor mladih devojaka iz Francuske, a često je i prvi parfem koja jedna devojka počne da korisi. Čista cvetna mirisna nota osmišljena je 1978. godine, a zanimljivo je da je to omiljena toaletna voda i poznate pevačice Miley Cyrus.

GUERLAIN Shalimar

3pf 30619

Nastao 1925. godine, ovaj parfem sa pravom se može nazvati vanvremenskim. Uglavnom ga nose dame nakon tridesete godine, a ukoliko posetite pozorišta, opere ili balet u Parizu sigurno ćete ovu mirisnu notu osetiti na najvećem broju žena.

YVES SAINT LAURENT Opium

4pf 30619

Postoje žene koje ga obožavaju i one kojima se ovaj parfem ne dopada, ali gotovo da nema ravnodušnih kada je u pitanju “Opium”. Statistika kaže da više od polovine Francuskinja tokom života utroši bar jednu bočicu ovog mirisa koji je nastao 1977. godine.

KENZO Flower

5pf 30619

Ovo je jedini parfem novijeg datuma koji obožavaju Parižanke. Orijentalni miris nastao je 2000. godine i za kratko vreme osvojio je srca Francuskinja koje nisu mnogo otvorene za novitete.

Poslednje vesti
Ne propustite