05.12.2015

Pet saveta za lepe i negovane ruke tokom zime

Pored lica, zimi je koža ruku najviše izložena negativnom uticaju hladnoće i zato je dobra nega neophodna. Niske temperature i vetar, ali i prelasci iz hladnog u toplo, štetno utiču na kožu, a da nam ruke ne bi bile suve, potrebno je voditi računa o njihovoj hidrataciji. Donosimo vam nekoliko praktičnih saveta za lepe i negovane ruke tokom zime.

#1 Dobro isperite sapun sa kože nakon pranja ruku jer on dodatno isušuje kožu. Koristite blage sapune i izbegavajte upotrebu pretople vode jer i ona suši kožu.
#2 Kada izlazite napolje, obavezno navucite rukavice. One štite ruke od vetra i hladnoće i smanjuju isušivanje kože.
#3 Posle svakog pranja ruku nanesite kremu, a da biste maksimalno zaštitili kožu, veoma je važan izbor pomade. Najbolji efekat imaju one napravljene na bazi shea putera, maslinovog, avokadovog ili kokosovog ulja, aloa vere, sa glicerinom i vitaminima…
#4 Jednom nedeljno napravite piling ruku – uklonićete mrtve ćelije kože i učiniti je mekšom, a sastojci kreme će lakše prodreti u kožu.
#5 Priuštite na svakih nekoliko dana vašim rukama kraljevski tretman. U debljem sloju umasirajte kremu za ruke kako biste podstakli cirkulaciju i navucite pamučne rukavice. One će vam zagrejati ruke i krema će se bolje upiti.

Foto: Instagram/neokabuki

Poslednje vesti
Ne propustite