nas r 11719
18.02.2020

Pet saveta za nanošenje ruža koji će biti postojan satima

Svi znamo da nanosimo ruž u teoriji, međutim, u praksi nam se često dešavaju greške. Osnovno pravilo da se karminom prekriva čitava površina usana većina devojaka nauči još tokom tinejdžerskih dana, no ipak postoji još niz drugih stvari koje bi trebalo da znate. Ukoliko vam se dešava da vam ruž ostaje na zubima, da vam usne postanu šarene već posle sat vremena ili vam jednostavno karmin nestane sa usana i preko nego što napustite svoj dom, verovatno u nečemu grešite. U nastavku teksta sumirali smo najčešće greške koje žene prave prilikom nanošenja karmina, a nudimo i rešenja kako da ih izbegnete.

1r 11719

Nyx Proffesional Make-up Suede Matte olovka za usne

1. NEPRILAGOĐENE BOJE RUŽA I OLOVKE ZA USNE
Da bi vam ruž trajao duže na usnama potrebno je ivice naglasiti olovkom no jako je važno da uskladite boju olovke i boju ruža. Moda da olovka bude znatno tamnija od ruža, koju je devedesetih godina uvela Pamela Anderson, odavno je prevaziđena te je za besprekoran učinak potrebno da olovka bude u istoj boji kao karmin. Ukoliko želite da vam usne vizuelno izgledaju veće dozvoljeno je izabrati olovku jedan ton tamniju od ruža. To je jedini način da lepo naglasite konture usana, a ovim trikom služi se i Kylie Jenner.

2.SUVE USNE
Na suvim i ispucalim usnama ni jedan ruž ne može izgledati lepo. Zbog toga je nega neophodna. Ako su vam usta ispucala, najpre višak kože uklonite pilingom, a potom nanesite debrlji sloj balsama za usne. Ostavite ga da deluje nekoliko minuta, potom tuferom otklonite višak i tek tada nanesite ruž. Bićete iznenađeni dobrim rezultatima.

2r 11719

Sephora Honey piling za usne

3. NEPRAVILNO DEFINISANJE USANA
Jako je važno pravilno nanesete olovku za usne i to od početka jednog do kraja drugog ruba duž cele ivice. Gornja usna se najlakše definiše tako što najpre iscrtate kupidonov luk, a tek kasnije povučete linije do kraja obe strane usne. I na donjoj usni prvo definišite sredinu, pa potom rubove. Ukoliko dobro ne iscrtate ivice može vam se dogoditi da vam se ruž razlije. Takođe, trebalo bi da znate da je dozvoljeno da olovkom malo povećate usne tako što ćete iscrtati liniju malo ispod ivica, ali nikakako ne smete da preterate u tome.

4. LOŠE NANOŠENJE RUŽA
Nakon što uokviri usne olovkom, veliki broj devojaka karmin pravilno nanese samo na sredini usne dok rubove zanemari. Jedno od glavnih pravila da isti intezitet boje morate imati i na sredini i na rubnim delovima usana. Za sigurno dobre rezultate potrebna vam je četkica. Najbolje je da ruž direktno nanosite četkicom ili da nakon aplikacije ujednačite boju na čitavoj površini usana uz pomoć četkice.

3r 11719

L’Oréal Paris Rouge Signature

5. TRIK ZA POSTOJANU BOJU
Da bi vaš ruž mogao da traje satima potrebno je da se poslužite ovim malim trikom. Nakon što pravilno nanesete olovku i karmin po uputstvima koje smo vam dali, nanesite preko bebi puder u prahu, a potom ponovite postupak. Ovo je jedini siguran način da boja na vašim usnama bude postojana.

Foto: Promo, @harperandharley

Poslednje vesti
Ne propustite