nas p 7519
08.05.2019

Pet trikova za besprekorno nanošenje pudera svaki put

Kad nanesete maskaru, želite da svi primete vaše trepavice, isti je cilj i kad koristite ruž ili senku – istaći usne ili oči. Puder je jedini kozmetički proizvod za koji želimo da bude neprimećen. Dobra vest je da nam to omogućavaju proizvodi nove generacije. Zahvaljujući sitnim česticama pigmenata koji raspršuju svetlost i stvaraju utisak prozračnog tena svako može imati savršenu kožu.
Da bi došli do željenog rezultata, osim odabira odgovarajuće formule, potrebno je savladati i osnovne make-up trikove za nanošenje podloge. Priznati svetski stručnjaci Fred Letailleur koji radi za YSL Beauty i Hannah Martin iz Bobbi Brown Cosmeticsa tvrde da postoji 5 osnovnih pravila kojima bi svaka žena trebalo da se rukovodi prilikom nanošenja pudera. A ako se pitate kako ćete znati jeste li dobro obavili posao i da li je vaš ten savršen, odgovor je potvrdan samo ukoliko dobijete komplimente na račun izgleda vaše kože. Zato pažljivo proučite sledeća pravila:

PRIPREMITE KOŽU ZA NANOŠENJE PUDERA

Pre nego što posegnete za makeup podlogom, potrebna je dobra priprema. Ukoliko vaša koža nije dovoljno hidrirana, dobri rezultati izostaće bez obzira na to što ste odabrali pravu teksturu i nijansu pudera. Zato je pravilna nega veoma važna, a za instant rešenje nanesite prajmer pre podloge. Ukoliko imate problem sa aknama ili drugim nepravilnostima koje puder ne može da prekrije, nanesite na to područje lica odgovarajući korektor, pa tek onda make-up podlogu.

1p 8519

@esteelauder

ODABIR PRAVE NIJANSE

Niko ne želi da vidi osobu sa maskom na licu, odnosno sa pogrešnom nijansom pudera. Prilikom izbora odgovarajuće boje trebalo bi da obratite pažnju na dva kriterijuma – nijansu (svetlo/tamno) i podton kože (roze/žut). Pri kupovini idite u parfimeriju bez šminke na licu i to po dnevnom svetlu, jer ćete tako imati najrealniju sliku. Odaberite tri ili četiri nijanse koje mislite da vam odgovaraju i nanesite ih na viličnu kost u vidu uspravnih štrafti (proizvod nanosimo na viličnu kost jer bi on trebalo da izjednači boju lica s bojom vrata i dekoltea). Prava je ona boja koja se stapa s bojom vrata i dekoltea.

ODGOVARAJUĆA TEKSTURA

Tekstura prvenstveno zavisi od tipa vaše kože. Ukoliko imate suvu kožu potrebno je da izaberete tečne pudere koji istovremeno hidriraju, normalnom tipu kože odgovaraju gotovo sve teksture dok najveće greške prave žene s masnom kožom. Dok većina ima pogrešno mišljenje da bi trebalo da izabere podloge s mat efektom, ključ je u laganim formulama koje kasnije možete fiksirati mineralnim puderima u prahu.
Podlogu bi trebalo prilagoditi i godinama, pa za devojke mlađe od dvadeset godina, koje imaju probleme sa sitnim nepravilnostima, postoje proizvodi prilagođeni tom uzrastu jer imaju hipoalergenske sastojke i neće izazvati dalje osipanje. S druge strane, ako vam je više od 40, opredelite se za one sa lifting efektom. Osim što sadrže sastojke koji neguju, često su hidrantniji od ostalih, ne suše lice i ne naglašavaju dodatno već postojeće bore.

3p 8519

@vonvogueblog

NANOŠENJE PUDERA

Tečna podloga nanosi se najpre četkom s kratkim i gustim dlakama i to kružnim pokretima. Potom se puder dodatno utljava u kožu beauty blenderom za savršen finiš koji će dati koži prirodan sjaj. Ukoliko želite da fiksirate tečnu podlogu, možete posegnuti za kompaktnim ili puderom u prahu, ali veoma oprezno. Oni se nanoše velikom četkom u tankom sloju, a osobe sa suvom kožom ili starije žene koje imaju bore trebalo bi da izbegavaju ove proizvode jer će oni dodatno naglasiti sve fine linije na licu. Kako biste izbegli neželjene rezultate, najbolje je da ove pudere nanesete samo na T zonu.

FINIŠ U VELIKOM STILU

Da bi potpuno bili sigurni da imate besprekoran ten, nakon nanošenja pudera dobro pogledatje vaše lice izdaleka, a potom i izbliza. Ukoliko primetite nepravilnosti, popravite ih prstima tako što ćete na kritične zone puder lagano utrljati prstima. Prsti su idealni jer zagrevaju i tope proizvode, koji se onda savršeno stapaju sa kožom i čine da lice izgleda prirodnije.

2p 8519

@lorealmakeup

Naslovna fotografija: @nicolexneum

Poslednje vesti
Ne propustite