01.03.2017

Pet uzbudljivih filmova koji ovog marta stižu u bioskope

Uzbudljiva filmski naslovi ovog marta stižu u domaće bioskope, a među petnaestak novih premijera, izdvojili smo 5 ostvarenja koja ljubitelji sedme umetnosti sigurno neće propustiti. Već početkom meseca počinje prikazivanje novog filma Martina Scorsesea, a istog dana domaća publika će konačno dobiti priliku da gleda i film Džeki u kome je Natalie Portman oživela lik Jackie Kennedy. Za ljubitelje adaptacija Diznijevih bajki prava poslastica biće ostvarenje Lepotica i zver sa Emmom Watson u glavnoj ulozi. Krajem meseca stiže i višestruko nagrađivani film dizajnera, ali i veoma talentovanog reditelja Toma Forda, kao i zanimljiva akciona drama sa istorijskim elementima – Viking.

1. TIŠINA (početak prikazivanja: 9. mart)
Žanr: drama, istorijski
Glumci: Adam Driver, Liam Neeson, Andrew Garfield, Ciarán Hinds
Režiser: Martin Scorsese

Ova religiozna drama zasnovana je na istoimenom romanu japanskog pisca Shusaku Endua. Priča prati dvojicu portugalskih sveštenika jezuita, koji se bore sa različitim oblicima progona, uključijući i mučenje, dok putuju kroz Japan kako bi ponovo sreli svog učitelja.

2. DŽEKI (početak prikazivanja: 9. mart)
Žanr: drama, biografski
Glumci: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, Max Casella
Režiser: Pablo Larraín

Posle ubistva američkog predsednika Johna F. Kennedyja, prva dama Jacqueline Kennedy pokušava da bude jaka, nakon traume koju je njena porodica doživela, da vrati veru, uteši svoju decu i definiše istorijsko nasleđe svog muža. Radnja prati život Jackie Kennedy od trenutka atentata na njenog muža i intervjua kog je povodom tragičnog događaja morala da da magazinu Life, oslanjajući se na svoju privatnu i javnu personu.

3. LEPOTICA I ZVER (početak prikazivanja: 16. mart)
Žanr: fantazija
Glumci: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Josh Gad, Ian McKellan, Emma Thompson
Režiser: Bill Condon

Ovo je igrana adaptacija animiranog klasika koja likove iz ove bajke preoblikuje za modernu publiku, ali ostaje verna originalnoj muzici i dopunjuje je s nekoliko novih pesama. Bajkovita priča prati putovanje Belle – pametne, lepe i nezavisne mlade žene koju je zarobila zver u zamku. Uprkos strahu, ona će se sprijateljiti sa začaranom poslugom zamka, naučiće da prevaziđe odvratnu spoljašnjost zveri i shvatiće da se dobrodušni pravi princ nalazi unutra.

4. NOĆNE ZVERI (početak prikazivanja: 23. mart)
Žanr: drama, triler
Glumci: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon
Režiser: Tom Ford

Galeristkinja iz Los Anđelesa Susan Morrow živi neverovatno privilegovanim, ali neispunjenim životom sa svojim mužem Huttonom. Jednog vikenda, kad Hutton ode na jedno od svojih čestih poslovnih putovanja, Susan će dobiti neočekivani paket u kom se nalazi roman “Noćne zveri”. Autor knjige je njen bivši muž Edward Sheffield sa kojim nije imala kontakt godinama. Sama noću u krevetu, Susan počinje da ga čita. Roman je posvećen njoj…

5. VIKING (početak prikazivanja: 23. mart)
Žanr: akcija, drama, istorijski
Glumci: Anton Adasinsky, Aleksandr Armer, Vilen Babichev
Režiser: Andrey Kravchuk

Iz Srednjeg veka dolazi nam priča koja je promenila Rusiju zauvek… Kijevska Rusija, krajem 10.veka… Nakon, smrti oca, vladara Kijevske Rusije, mladi knez je prinuđen na izgnanstvo. U izgnanstvu okuplja vojsku nadajući se da će ponovo osvojiti Novgorod ali se na tom putu suočava sa moćnim Vizantijskim snagama.

Foto: cineplexx.rs

Poslednje vesti
Ne propustite