28.02.2016

Pirinčana maska za baršunasti izgled kože

Japanke su najmladolikije žene na svetu, a tajna njihovog svežeg izgleda osim u genetici i zdravim navikama je i u korišćenju pirinčanih maski za lice koje koži daju baršunast i svileknast izgled. Amerikanci i Evropljani poslenjih godina u najluksuznijim kozmetičkim salonima nude dama tretmane u kojima se koristi ova korisna namirnica, a takve tretmane možete pronaći i u našoj prestonici.
Osim pirinča veoma je korisna i pirinčana voda. Kada pre pripreme ručka perete pirinač ostavite vodu koja je puna skroba iz ove namirnice i ostavite je u frižideru. Svake večeri nakon čišćenja lica, natopite vatu ovom vodicom i sa njom još jednom očistite kožu. Vitam E koju ona sadrži kao i mnoge antioksidante omogućiće vašoj koži potrebnu vlažnost i lice će vam biti meko i nežno.
Odvar od pirinča je podjenkano koristan. Kada kuvate pirinač stavite uvek malo više vode koju ćete ostaviti u grižideru i na isti način je koristiti. Ali, imajte u vidu da je njegov rok upotrebe svega četiri dana. Ukoliko imate problem sa flekama na licu, ovo je odličan lek.
Dame koje žele malo više da se posvete sebi, mogu spremiti i masku od pirinča. Skuvajte tri supene kašike pirinča u malo više vode nego obično. Kad pirinač omekne, procedite ga i sačuvajte odvar. U pirinač dodati jednu supenu kašiku toplog mleka i kašiku meda. Masku naneti na lice i ostaviti da deluke pola sata. Nakon skidanja maske, umiti se preostalim odvarom. Očekujte čudo!

Poslednje vesti
Ne propustite