22.08.2015

Počinje nova sezona u Kulturnom centru Grad

Izložbom plakata Savete i Slobodana Mašića, Kulturni centar Grad u “velikom stilu” započinje novu sezonu, a ujedno pokreće i ciklus godišnjih izlozbi “Velikani grafičkog dizajna” koje će biti posvećene autorima koji su vizuelno oblikovali našu prošlost. Ovaj ciklus započinje izložbom koja će obuhvatiti deo stvaralaštva ovo dvoje izuzetnih umetnika, a izbor njihovih radova koji će biti predstavljeni napravio je Borut Vild.

1p g 21815

Program “Velikani” će obuhvatiti i razgovore sa umetnicima, radionice sa studentima, vođenje kroz izložbu. Takođe, tokom ove godine biće prikupljani materijali o radu Savete i Slobodana Mašića, radiće se video intervjui sa umetnicima, a započeće rad i na posebnoj publikaciji koja će predstaviti veći deo umetničkog opusa dvoje umetnika.
Projekat je podržalo Ministarstvo kulture Republike Srbije, a autor projekta je Ljudmila Stratimirović, umetnička direktorka KC Grada.

2p g 21815

Otvaranje izložbe zakazano je za ponedeljak, 31. avgust od 20 časova, a sat vremena ranije počinje “Delikatesni ponedeljak” gde se kao kuvari pojavljuju organizatori izložbe “Velikani grafičkog dizajna”.

Poslednje vesti
Ne propustite