01.12.2015

Povratak prirodi: Sve prednosti Nuppu organske kozmetike

Ljubav prema prirodi koje je stekao još u detinjstvu, diplomirani fitoaromaterapeut Vanja Kosanić pretočio je u stvaranje brenda organske kozmetike Nuppu čime je postao jedan od pionira na našim prostorima koji se bave tim poslom. Asortiman koji je pažljivo stvaran, bazira se na preparativnoj kozmetici sastavljenoj od najkvalitetnijih sirovina, a čitavu Nuppu priču upotpunjuje I staklena ambalaža koja se često reciklira.

7p n 27815

-Po struci sam fizioterapeut I dugo sam radio u SPA centrima gde sam se dobro upoznao sa osnovama dermatologije i potrebama koze. Pošto su mi ljubav prema prirodi roditelji usadili još u detinjstvu, ideja da započnem proizvodnju organske kozmetike došla je kao odličan sled. Najpre sam završio nekoliko kratkih radionica i počeo da eksperimentišem sa pravljenjem preparativne kozmetike. Ali, tek nakon dobijene diplome za fitoaromaterapeuta, upoznao sam prave čari i moći aromakozmetike – počinje priču Vanja I nastavlja:

2p n 27815

-Sve više ljudi se okreće organskoj kozmetici, ali ja bih pre rekao da je to povratak prirodi, a ne svetski trend. Važno je naglasiti da iza sirovina organske kozmetike stoji veliki broj strucnjaka i naučnika koji svakodnevno rade na tome da na najbezbolniji nacin izvuku najbolje iz prirode. Svakako da se kozmetika bazira na uljima koja su se oduvek koristila, ali krema sadrzi i emulgatore koji su danas odlični za kožu. Prednost prirodne kozmetike je u tome sto je koza prepoznaje i najlakse ugradjuje u svoje ćelije.

3p n 27815

Čitava Nuppu priča ne bi bila potpuna bez odlično osmišljenih etiketa sa ambalaže, a I sam logo na jedinstven način oslikava vrednosti ovog brenda, a to su strogi kriterijumi prilikom izbora sirovina I maštovitost pri njihovom kombinovanju.

4p n 27815

-Najbitnije u procesu proizvodnje jeste prepoznati kvalitetne sirovine kojih na našem tržištu ima jako malo. Ulja koja se ovde prodaju uglavnom su rafinisana ili razblazena pa krajnji proizvod ne moze da bude kvalitetan. Kada pronađete dobre sirovine, sve ostalo je stvar znanja, mašte i receptura – kaže naš sagovornik i nastavlja:

5p n 27815

-Ja se trudim da sastav proizvoda bude slozen kako bi dao najbolji rezultat na kozi, a to ponekad znači da mirise proizvoda moramo da stavimo u drugi plan jer postoje etericna ulja, poput ulja nemacke kamilice, koja nemaju prijatan miris ali su nezamenljiva. Zanimljivo je da najviše povratnih reakcija dobijam upravo na račun mirisa Nuppu proizvoda. Ima onih koji zaista prijatno mirišu, pa ih neki klijenti koriste umesto parfema, mada često komentarišu i one koji nisu najprijatniji, ali se brzo naviknu na njih jer daju odlične rezultate.

6p n 27815

Napomena: Posetite INJournal Facebook stranicu gde sve čitaoce očekuje nagradna igra! Oni koji budu imali najviše sreće, dobiće Nuppu melem za regeneraciju kože i balsam za usne. 

Poslednje vesti
Ne propustite