17.02.2017

Poznati na otvaranju filmskog festivala PlayUK

Festival novog britanskog filma PlayUK sinoć je svečano otvoren u Kulturnom centru Beograda premijerom nastavka kultnog filma “T2 Trejnspoting”. U okviru događaja, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Keefe otvorio je i izložbu “TREJNSPOTING: Pa šta ste radili… ovih 20 godina?” autora Maje Medić i Stefana Arsenijevića, koja preispituje fenomen samog filma i njegov uticaj na publiku u Srbiji. Među prisutnima su se našli i mnogi poznati glumci i osvedočeni filmofili koji su bili pod velikim utiskom nakon premijere, a sa uživanjem su pogledali i zanimljivu umetničku postavku.

2bf 17217

Festival PlayUK, koji British Council organizuje od 16. do 19. februara, okupiće bioskopsku publiku u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani na premijerama deset igranih i dokumentarnih filmova aktuelne britanske produkcije. Dokumentarni film o uticaju britanske muzike “Čovek iz Movaksa”, komedija o odrastanju “Veštine odrastanja”, snažna drama “Una”, dokumentarac o širenju džihada u savremenom svetu “Priznanje”, samo su neki od intrigantnih naslova koji će publici širom regiona omogućiti da otkrije nove snage britanskog filma.

Zorana i Gordan Kičić

Zorana i Gordan Kičić

Inspektor Blaža

Inspektor Blaža

Isidora Minić i Branko Cvejić

Isidora Minić i Branko Cvejić

Uroš Đurić sa prijateljem

Uroš Đurić sa prijateljem

Jelisaveta Orašanin, Tamara Krcunović i Vlada Aleksić

Jelisaveta Orašanin, Tamara Krcunović i Vlada Aleksić

Denis Keefe

Denis Keefe

PlayUK se održava uz podršku Britanske ambasade u Beogradu, a celokupan program festivala dostupan je na linku:  www.britishcouncil.rs/PlayUK

Foto: British Council Serbia

Poslednje vesti
Ne propustite