Leto 2020
02.11.2019

Praktični trikovi za postizanje prirodnog make-up looka

U teoriji, postizanje prirodnih make-up lookova trebalo bi da bude veoma jednostavno. Reč je o minimalnoj šminki, koja bi logično trebalo da zahteva minimalan napor. Međutim, praksa nam govori da je situacija često obrnuta i da je neretko najteže da suptilno istaknemo sve ono što želimo i da prekrijemo eventualne nedostatke. Srećom, postoji niz trikova profesionalnih šminkera koji će vam pomoći da postignete I woke up like this make-up look.

PODLOGA JE KLJUČ SVEGA
Prvi i najvažniji korak svakog make-up looka je podloga. Mada danas postoje tečni puderi koji obezbeđuju prirodan izgled kože, zapravo svaki puder može poslužiti uz pomoć ovog malog trika. Potrebno je samo da u podlogu stavite malo MAC Strobe kreme ili bilo kog tečnog hajlajtera i vaša koža dobiće prirodan sjaj kakvom svi težimo.

1nmu 21119

M.A.C Strobe Cream Hydratant Lumineux

BUDITE PAŽLJIVI S KOREKTOROM
Poslednjih godina veliki broj devojaka ima tendenciju da bira dosta svetliji korektor što je velika greška. Ovaj proizvod ne sme biti više od dva tona svetliji od tečnog pudera i mora imati kvalitetnu teksturu koja se neće zavlačiti u pore i sitne linije.

8k-311019

Maybelline Fit Me!

ZANEMARITE ETIKETE
Svaki make-up proizvod može biti višenamenski i ne morate ga koristiti samo po upustvima s etikete. Tako je bronzer idealan proizvod za postizanje prirodne definicije kapka. Nanesite ga na čitavom kapku, a potom dodajte još malo ispod donjih trepavica. S druge strane, kada želite prirodan izgled usana, najefikasnije ćete postići cilj ako malo tečnog rumenila ravnomerno rasporedite duž čitavih usana.

3nmu 21119

Chanel Soleil Tan de Chanel

SUPTILNO ISTAKNITE OČI
Da biste još malo otvorili pogled stavite crnu ili braon olovku na gornju i donju vodenu liniju. Na taj način ćete istaći oči, a izgledaće kao da nemate šminku. Ako želite nešto dramatičniji izgled, možete ajlajnerom izvući tanku liniju na gornjem kapku. Maskaru nanesite kao i obično, a eventualni višak ili grudvice otklonite čistom četkicom za trepavice ili obrve.

4nmu 21119

M.A.C Pro Longwear Eyeliner

TRIK S RUMENILOM
Da bi rumenilo izgledalo prirodno, nanesite ga kao i obično, a potom pređite preko njega četkicom kojom ste naneli puder. Na taj način ublažićete intenzitet boje.

CloudPaint

Glossier Cloud Paint Cream Blush

BLAGE KONTURE
Kada govorimo o prirodnom make-upu, sve što vam je potrebno da biste konturisali lice je bronzer. Nanesite ga ispod jagodica i na rubove čela kako biste malo utoplili lice, ali nemojte preterivati s ovim proizvodom. Ako želite još malo sjaja, hajlajterom istaknite jagodice i vrh nosa.

6nmu 21119

Becca Shimmering Skin Perfector Pressed Highlighter

Naslovna fotografija: @nikki_makeup Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite