27.07.2021

Praktični trikovi za uređenje enterijera zbog kojih će vaš dom izgledati malo luksuznije

Odavno smo naučili lekciju da su moda i dizajn enterijera usko povezane kategorije što nam najbolje potvrđuju domovi naših omiljenih influenserki koji su podjednako atraktivni kao i njihove odevne kombinacije. Upravo zbog toga nam se redovno dešava da kada neka od njih objavi selfie fotografiju iz svog stana s većom pažnjom skeniramo enterijer nego outfit ili make-up. Da ne govorimo o tome da su nam home tour klipovi na YouTubeu uglavnom mnogo zanimljiviji od video snimaka u kojima nam pokazuju svoje nove komade i aksesoare.
S obzirom na to da smo za vreme karantina imali priliku da zavirimo u dom svake devojke koju pratimo na Instagramu, to je ujedno bila i odlična prilika da prepišemo trikove kada je reč o uređenju enterijera. Ono što smo tom prilikom mogli da zaključimo jeste da određeni predmeti i materijali zaista mogu učiniti da svaki prostor izgleda sofisticiranije i atraktivnije te da nam nije potreban ogroman budžet da bi u svoje domove uneli dozu luksuza. U nastavku vam donosimo listu od pet elemenata koji će učiniti da svaki životni prostor izgleda mnogo prefinjenije.

STAKLENO ZVONO

@peonylim

Mada ovaj predmet nema upotrebnu vrednost uvek nas podseća na lobije skupih hotela, koncept radnje, pa čak i luksuzne poslastičarnice. Stoga nema sumnje da će svakom prostoru dati poseban šarm, a ispod svog zvona možete staviti omiljenu sveću, komad nakita, školjke koje ste sakupili na moru ili bilo šta drugo što vam padne na pamet.

EMMEZETA,
cena: 1.799 din.

SKULPTURALNE LAMPE

@pernilleteisbaek

Nije bitno ako ne možete da priuštite lampu s dizajnerskim potpisom, poput Pernille Teisbaek (njena lampa je Louis Poulsen), sve dok birate rasvetu svedenih linija ona će privlačiti pažnju i biće jasna poruka svima da imate dobar ukus.

IKEA,
cena: 4.999 din.

DODIR MERMERA

@aimeesong

Verujemo da ne moramo da vam objašnjavamo kako mermer svakom enterijeru daje dozu elegancije, a ukoliko niste u mogućnosti da stavite mermerni zid ili ploču uvek možete da dodate manje komade od ovog materijala, kao što su klub sto, činija ili kutija za maramice.

ZARA HOME,
cena: 31.990 din.

RATAN

@katherine_ormerod

Ratan je trenutno jedan od najpoželjnijih materijala u enterijeru, a sve prognoze govore da će ovaj trend još dugo biti prisutan. Postoji mnogo razloga zbog kojih je čitav svet opsednut ratanom, a jedan od najvažnijih je taj što se lako uklapa u bilo koji prostor, a istovremeno izgleda i ležerno i prefinjeno.

IKEA,
cena: 6.999 din.

PLIŠ

@heartzeena

Pliš nas uvek asocira na dekadenciju bez obzira na to što je reč o nežnoj i taktilnoj tkanini. Nameštaj od ovog materijala odličan je izbor jer nikada neće izaći iz mode, ali za početak možete dodati i nekoliko plišanih jastuka na svoju omiljenu sofu.

EMMEZETA,
cena: 28.999 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @pernilleteisbaek
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite