21.12.2016

Pravite li ove greške prilikom nanošenja ruža?

U teoriji svi znamo kako se nanosi ruž za usne, međutim, praksa često pokazuje suprotno. Ukoliko vam se dešava da vaš ruž kratko traje, da niste sigurni kako da stavite karmin na rubove usana, a da se ne razlije ili imate nedoumicu kako da izaberete odgovarajuću olovku, poslušajte naredne makeup savete. Jer pravilnim nanošenjem ruža, svake usne izgledaće savršeno.

#1 Pravilan odabir olovke i karmina
Olovka koja je znatno tamnija od karmina bila je u trendu tokom devedesetih, ali ta moda odavno je otišla u zabprav. Ukoliko želite siguran rezultat najbolje je da birate olovku i ruž u istoj nijansu. Ako želite da naglasite konture usana ili da ih za nijansu vizuelno uvećete možete se odlučiti za olovku koja je malo tamnija od ruža, ali u tom slučaju četkicom dobro izblendujte dve boje tako da prelaz bude neprimetan.

#2 Suve i ispucale usne
Ruž preko suvih i ispucalih usana ne može izgledati lepo. Ukoliko su vam usta dehidrirana za instant dobar rezultata najpre uradite piling, a potom nanesite deblji sloj balsama. Neka on stoji na vašim usnama dok šminkate ostatak lica, a na kraju obrišite višak i stavite karmin.

#3 Razlivanje karmina
Ukoliko vam se dešava da vam se karmin razlije i pored toga što ste pre njegovog nanošenja stavili olovku za usne poslužite se trikom profesionalaca koji nanok nanošenja ruža obavezno još jednom uokvire usne olovkom.

#4 Loša definicija rubova
Jedna od najvećih grešaka koje devojke prave jeste loša definicija rubova usana. Da biste bili sigurni da ste pravilno naneli ruž duž čitave usne nakon nanošenja obavezno otvorite usta i proverite da li ste ruž stavili i na rubove.

#5 Trajnost ruža
Da bi vaš ruž što duže trajao nakon što nanesete prvi sloj, skinite maramicom višak, a potom na usne nanesite puder u kamenu. Nakon toga još jednom stavite novi sloj ruža i bićete iznenađeni rezultatom.

Poslednje vesti
Ne propustite