23.09.2019

Pravo je vreme za jesenju city break turu

Mada mnogi još uvek sumiraju utiske s letovanja, sada je idealan trenutak za jesenje city break putovanje koje ne mora nužno biti na dalekoj destinaciji. Postoji čitav niz država i gradova od kojih nas deli svega nekoliko sati vožnje, a koji nude mnoge zanimljive sadržaje. Svega dva slobodna dana na poslu u paru sa slobodnim vikendom sasvim je dovoljno za istraživanje obližnih destinacija. Iako postoji dugačka lista mesta idealna za produženi vikend, mi smo izdvojili tri grada koja su nam posebno zanimljiva.

BUDIMPEŠTA

Prestonica Mađarske spada u jedan od najlepših evropskih gradova u kome se spajaju bogata istorija i impresivna arhitektura, a ne treba potceniti ni činjenicu da su cene u Budimpešti dosta pristupačnije nego u drugim evropskim metropolama. Osim niza istorijskih znamenitosti kao što su Kraljeva palata, zgrada Parlamenta ili bazilika svetog Ištvana, ne bi trebalo da propustite ni posetu muzejima, kao ni plovidbu Dunavom. Gastro scena posebno je zanimljiva jer su mađarski specijaliteti nadaleko čuveni, a u gradu ima i mnogo odličnih termi, pa dan proveden u jednoj od njih može biti pravi užitak za dušu i telo.

1p 23919

@da_poh_

BEČ

Ako još niste posetili Beč, sada je idealan trenutak. Savetujemo vam da iskoristite čitav dan za šetnju njegovim predivnim ulicama i parkovima i da obavezno probate Sacher tortu. Ljubitelji istorije, kulture i arhitekture naći će mnogo zanimljivog sadržaja, budući da grad obiluje znamenitostima i arhitektonskim dostignućima. Baš kao i u Budimpešti, cene su pristupačnije nego u drugim velikim evropskim gradovima, a ukoliko volite shopping, obavezno obiđite i outlet centar Parndorf.

2p 23919

@sarahvonh

VENECIJA

Ljupki italijanski gradić ne treba posebno predstavljati jer je dovoljno reći da većina turista koja poseti jednom ovo mesto odlučuje da se ponovo vrati. Imajte na umu da je Venecija i u ovo doba godina prepuna turista i da vas mogu zateći velike guđve, ali to ne bi trebalo da vas sprečiti u nameri da popijete pravu italijansku kafu na nekom od trgova ili da iskusite legendarnu vožnju gondolom kroz kanale. Uz to, Venecija krije i čitav niz skrivenih dragulja gde nema mnogo turista, a možete ih pronaći kroz kratko istraživanje na internetu.

3p 23919

@viktoriahutter

Naslovna fotografija: @jetset_anna, @viktoriahutter
Foto:

Poslednje vesti
Ne propustite