05.10.2019

Rade Šerbedžija ponovo igra u Beogradskom dramskom pozorištu

Nakon dvadeset i sedam godina, proslavljeni glumac Rade Šerbedžija vraća se u srpski teatar, a publika će ove jeseni imati priliku da ga gleda u predstavi Ko se boji Virdžinije Vulf. Reč o koprodukcijskom projektu Beogradskog dramskog pozorišta i Kazališta Ulysses u režiji Lenke Udovički, koja je imala premijeru ovog leta u okviru Festivala Ulysses na tvrđavi Minor na Malom Brionu.
Šerbedžija igra ulogu Džordža, a na sceni mu društvo prave Katarina Bistrović Darvaš, glumica Zagrebačkog kazališta mladih, koja igra njegovu partnerku Martu, kao i Milan Marić i Romina Tonković, koji igraju svoje uloge u alternaciji s Ljubomirom Bulajićem i Martinom Grđanom, odnosno Nikom Ilinčić.

1rs 51019

@beogradskodramskopozoriste

Tokom neobavezne sedeljke, sredovečni bračni par, univerzitetski profesor istorije Džordž i dekanova ćerka Marta postaknuti alkoholom, započinju mentalno i emotivno iscrpljujuću verbalnu igru optuživanja i zlostavljanja u koju upliću i svoje goste. Mračna slika braka, akademskih građana, koji predstavljaju stubove srednje klase, kao i razlaganje tipičnog obrasca dramske priče kroz na prvi pogled besciljnu i besmislenu pijanku podstiče i razlaže najrazličitije ljudske porive.
Zanimljivo je da je Šerbedžija igrao u Beogradskom dramskom pozorištu isti naslov i 1991. godine, kada je komad režirao Dušan Jovanović, a igrali su i Mirjana Karanović, Željka Cvetan i Aleksandar Alač.
Predstava će na BDP sceni Rade Marković biti izvedena 7, 8, 9. i 10. oktobra i 27, 28. i 29. novembra.

Naslovna fotografija: @beogradskodramskopozoriste

Poslednje vesti
Ne propustite