09.10.2016

Re:art Shop&Studio: Otvoren prvi prodajni atelje u Beogradu

U Zetskoj ulici u Beogradu odnedavno je počeo sa radom jedinstveni Re:art Shop&Studio u kome stvara umetnica Bojana Brkić, a posetioci imaju priliku da se upoznaju sa njenim radom i da sebe obraduju nekim od zanimljivih komada. Talentovana autorka već godinama izrađuje predmete od keramike i porculana koji mogu da oplemene svačiji dom. Nakon što je poslednjih godina svoj rad prezentovala na internetu Bojana je odlučila da se još više približi svojim kupcima i da im omogući priliku da je upoznaju, ali i da vide kako svi njeni bajkoviti predmeti nastaju. U skladu sa estetikom umetnina i Re:art Shop&Studio odiše prozrašnošću uz mnogo upečatljivih detalja, a posebno se ističu okruglo zlatno ogledalo i okrugli sto, kao i neobična roze klub fotelja. Brkićeva nam je otkrila kako je došla na ideju za otvaranje prvog prodajnog ateljea u Beogradu i sa kojim se izazovima na tom putu susretala.

1r-91016

– Ideja se sama nametnula. Brend Re:art je rastao, javljala se potreba da se sva proizvodnja smesti na jedno mesto, ljudi su želeli da me upoznaju i želeli su da, kada dođu da vide i kupe radove, mogu neko vreme da provedu uživajući u prijatnom okruženju. Naravno da sam i ja oduvek želela ovako nešto.
Da li vam je trebalo mnogo vremena od prvobitne ideje do realizacije čitavog projekta?
– Stvarno ne znam. Jednom kada uđete u takav poduhvat, percepcija vremena se menja. Svaki dan živite za to. Kada je moj suprug naišao na oglas za prostor, razmišljali smo jedan dan. Od tada do otvaranja prošlo je oko dva meseca. Posao je do tada išao dobro, kroz jednu raniju narudžbinu upoznali smo mladu arhitekticu Milicu Tasić, a porodica je bila u mogućnosti da nam pomogne. Sve zvezde slože se za one koji mogu da čekaju, odnosno za one koji dok čekaju rade.

2r-91016

Sa kojim ste se izazovima susretali na tom putu?
– Vizija je postojala, kao i dobra komunikacija sa arhitekticom. Izazov su bili razgovori sa majstorima koji čekaju da se pojavi muškarac sa kojim bi mogli “ozbiljno” da razgovaraju. Naročito je bilo zabavno videti njihovu reakciju kada se pojavi moj suprug koji se o svemu konsultuje sa mnom. Moram spomenuti i da smo sarađivali sa pojedinim sjajnim zanatlijama za koje se malo zna, ali su zaslužni za mnoge lepe stvari u našem gradu. Uvek ima i onih unutrašnjih dilema i glasova koje treba zanemariti.
Po čemu je Re:art Shop&Studio prepoznatljiv?
– Najpre činjenica da je ovo za sada jedini prostor u gradu koji spaja i atelje i prodavnicu. Nadam se da ćemo tu titulu izgubiti što pre. Treba više da se zna o vrednosti i lepoti ručnog rada. Bili smo beskompromisni u nameri da prostor isprati estetiku mojih radova. Želja nam je bila da ga prepoznatljivim čini ta vizuelna zaokruženost. Od detalja primećujem da se izdvajaju okruglo zlatno ogledalo i okrugli sto ispred njega u istom prečniku kao i neobična roze klub fotelja u ćošku.

3r-91016

Kakve su prve reakcije posetilaca?
– Uglavnom čujem reči “lepo” i “osveženje”. Drago mi je da se oni koji poznaju moj rad od ranije osećaju kao da su već bili. Komšije dolaze da čestitaju i zahvale nam što smo ulepšali ulicu. Prolaznici se ponekad pitaju šta li se ovde prodaje jer nisu navikli na atelje sa prodavnicom. Kada radim u ateljeu imam kecelju i često oklagiju, pa uđu i pitaju da li je reč o poslatičarnici, ali kada im objasnim šta radim, rado uđu.
Zbog čega biste preporučili ljudima da posete Re:art Shop&Studio?
– Ručno rađeni komadi od porcelana – šolje, tanjiri, činije, tacne, odnosno sve što ulepšava naš sto je ono što ćete uvek naći u Re:art Shop&Studio-u, kao i nasmejana lica Bojane i Radeta! Takođe, svratite ako želite da neki komad bude izrađen po vašem dizajnu ili ako tražite baš onaj posebni poklon.

4r-91016

5r-91016

6r-91016

Fotografije Re:art Shop&Studija: Lumnia images

Fotografije porculana: Ana V. Đurđević

Poslednje vesti
Ne propustite