Leto 2020
04.07.2020

Retro trendovi koji će obeležiti aktuelnu sezonu

Svaka nova sezona u centar pažnje donosi nove trendove, klasike i nekoliko vintage komada koje su nekada volele naše mame ili bake. Retro trendovi često su i najuzbudljiviji deo kolekcija dizajnerskih kuća i high street brendova, što ni malo nije iznenađujuće ako imamo u vidu da inspiraciju za nove kolekcije kreatori uglavnom nalaze u prošlim dekadama. U poslednje vreme, kao da smo se vratili u kasne sedamdesete, osamdesete i devedesete, a sve se nekako podudara s bumom resale sajtova. Dobra stvar kod vintage odeće jeste da uvek možete pretražiti ormare svojih mama i baka i tamo pronaći autentične komade koji će dati wow efekat svakom stajlingu.
Mnogi komadi i aksesoari koji su bili aktuelni tokom druge polovine prošlog veka obeležiće i aktuelno leto, a u nastavku vam donosimo listu nekoliko najupečatljivijih.

MAMARA

@claire_most

Svilene marame ponovo su postale aktuelne ovog leta, a prema podacima pojedinih online shopova njihova prodaja je u prvih šest meseci ove godine porasla za više od 150%. Trend koji je bio obožavan kasnih sedamdesetih trenutno je sveprisutan na našim Instagram Feedovima, a blogerke marame nose na glavi u babuška stilu, zatim oko vrata, pa čak i umesto topova.

TORY BURCH,
farfetch.com

MANGO,
cena: 790 din.

PUF RUKAVI

@bettinalooney

Devojke koje su rođene osamdesetih godina verovatno pamte da su njihove mame nosile topove i haljine s puf rukavima, a ovo je definitivno trend koji je najobožavaniji ove sezone. To nas i ne čudi, ako imamo u vidu da puf rukavi dobro stoje osobama svih godina i svih tipova građe. Mada je ovaj trend bio prisutan i prošlog leta, statistika kaže da je prodaja odeće s naborima na rukavima porasla za 338%.

ZARA,
cena: 3.290 din.

H&M,
cena: 1.699 din.

ZARA,
cena: 3.290 din.

BAGUETTE TORBE

@emilisindlev

Fendi Baguette Zucca i Prada Nylon torbe definitivno su dve lepotice koje su obeležile devedesete godine prošlog veka, a sada su čini se još više obožavane. Svakako i drugi dizajnerski brendovi lansirali su svoje verzije ovih modela, a odlične komade možete naći i u high street ponudi.

BY FAR,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 2.590 din.

FENDI,
fendi.com

NANULE

@_marisamartins_

Još jedan trend s kraja prošlog milenijuma koji ponovo obožavamo i to pre svega zahvaljujući Danijelu Liju, kreativnom direktoru kuće Bottega Veneta. Mada su nanule počele da osvajaju modni svet još krajem prošlog leta, ovu sezonu će definitivno obeležiti. O tome najbolje govodi podatak da je potražnja za ovom obućom od početka proleća porasla za 145%.

BY FAR,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 4.990 din.

Naslovna fotografija: @matildadjerf
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite