15.11.2015

RIB’Z Grill & Booze: Adresa za osvedočene hedoniste

U ukusnim gurmanskim specijalitetima volimo da uzivamo tokom čitave godine, ali kada dođu hladni dani, jedemo slasno bez grižnje savesti. Višak kilograma lako možemo da prikrijemo toplom garderobom ili sagorimo u teretani, a ako budemo bili umereni, možda prođemo bez posledica.

1p r 141115

Među beogradskim restoranima, čiji se meni bazira prvenstveno na specijalitetima od mesa, posebno mesto zauzima Rib`z Grill & Booze. Smešten na Obilićevom vencu 1-3, osmišljen je kao originalni spoj restorana i bara sa bogatim izborom koktela i alkoholnih pića, ali i fantastičnim srpsko-američkim roštiljskim gurmanlucima. Specijalitet kuće su američka rebarca sa tajnim sosom zahvaljujući kome je ovo jelo dobilo epitet najboljih rebaraca u gradu po kojima je Rib`z Grill & Booze postao prepoznatljiv.

2p r 141115

Na bogatom meniju nalazi se i nekoliko vrsta odličnih burgera koji su spremljeni od čistog junećeg ili u kombinaciji junećeg i pilećeg mesa, a tu su i razne vrste tortilja koje su odličan izbor za doručak, zatim salate, krompirići, naćosi i još mnogo toga.

3p r 141115

Poseban akcenat stavljen je na kreaciju slatke ponude. Američke palačinke sa javorovim sirupom, NY Style Cheesecake, američka pita sa jabukom ili sladoled, savršeni su za kraj svakog obroka. Ipak, ono što ovo mesto čini jedinstvenim jesu Deep fried bars odnosno pohovani mars, bounty i oreo keks koji se služe uz sladoled o vanile. Ekplozija ukusa kojoj bi retko koji sladokusac mogao da odoli.

4p r 141115

Priča o ovom jedinstvenom mestu ne bi bila potpuna bez osvrtanja na maštoviti enterijer za koji je bio zadužen kreativni studio L’enfant Terrible. U skladu sa konceptom restorana, autori su se na vešt način poigrali sa motivima kasapnice koje su prikazali u disko maniru. Ogledala napravljena od daski za meso, lavabo u obliku stočnog koriti ili čiviluk koji čine zabodene satare samo su neke od šarmantnih ideja koje su postale zaštitni znak ovog mesta.

5p r 141115

Najatraktivnija je ipak neonska instalacija praseta takozvano disko prase koje se gostima najviše dopada, pa su retki oni koji propuste priliku da ga fotografišu i postave na društvene mreže.

6p r 141115

Šarmatni enterijer u kombinaciji sa ukusnom gastro ponudom čini ovo mesto i više nego dobar izbor za doručak, ali i za ručak ili slasnu večeru tokom koje bez grižnje savesti možete da uživate i u odličnim koktelima. Meni je kreiran tako da je svako jelo gotovo za desetak minuta, pa slobodno možete svaratiti i tokom pauze na poslu. U slobodno vreme povedite i svoje mališane sa sobom, jer je na meniju i posebna ponuda za njih.

7p r 141115

8p r 141115

9p r 141115

10p r 141115

Foto: RIB’Z / grill & booze

Poslednje vesti
Ne propustite