22.02.2016

Sara Blam: Još poneka “ONA”

Predhodnom beleškom “ONE”, moram Vam priznati, drage moje Barabe i Dame, sebi sam zadala ZASTRAŠUJUĆE težak zadatak. Zastrašila me je činjenica da ću, zbog straha da upadnem u borbu protiv svojih misli, sigurno izgubiti rat, a svako dosadašnje slovo izgubiti simiso. A toliko je misli, tema, događaja, zapažanja koje bih sa Vama podelila… I, ODAKLE POČETI?
Onda sam se, iznenada, setila najlepše rečenice pordške koju sam, na temu beleške “ONE” dobila.
Ana Rodić – pisac: “Vidiš kako nas je puno kad smo glasne.” I shvatila da, pre bilo koje teme ili misli koju ću sa Vama, iz nedelje u nedelju, deliti “ONE” ipak zaslužuju još poneko slovo…
Jer su ONE devojke koje te prosto “teraju” da se u njihovo LUDILO zaljubljuješ, a ne da ih menjaš.
Jer su i ONE ponekad, plakale uz narodnjake, nadograđivale nokte, kačile veštacke perčine u kosu, ali i tada OSTAJALE SVOJE.
Zahvaljujući njima NIKADA nećemo zaboraviti da su naša ludila, bubice, nesavršenosti i greške, upravo one stvari koje nas čine drugačijim i POSEBNIM, jer nas ONE podsećaju da u svetu gde vladaju MODELI SAVRŠENIH KALUPA, nikada ne smemo da izgubimo one NESAVRŠENE komadiće koje nas čine SAVRŠENIM.
ONE nas uče kako da, pevanjem u falšu NA SAV GLAS, na semaforu Francuske ulice, sa sebe skinemo teret ljudi koji prevrću očima i odgvorimo im osmehom, poljubcem ili namigivanjem, a ne psovkom, srednjim prstom ili namrgođenim licem.
Često nas je sramota. Sramota je biti tužan, biti NEOBIČNO SREĆAN, šašav… a SVI kroz sve te faze u životu prolazimo. Ali ONE su posebne zato što od POCEPANE ČARAPE naprave fazon, a ne dramu, umesto da te pitaju: “Šta radiš?”, pitaju te šta te drži budnim celu noć…
U njih se zaljubiš zato što se TRAPAVO ispolivaju pivom, nespretno ga pijući iz flaše i tome se naivno nasmeju, a ne zato što u časi šampanjca noktima jure jagodu. Jagode prosto ponekad uberu, onako usput, negde U DIVLJINI, i zatim, lezući na vlažnoj travi, traže negde na nebu samo svoju SAVRŠENU ZVEZDU, jer nemaju dovoljno vremena za gubljenje čekajući da je tamo neki “GOSPODIN PRAVI” skine za njih.
Njih ne znanima kakav ti je bio dan na poslu, već koja te je pesma učinila da se osećaš posebnim. Znaće da prepoznaju MIRIS TVOG PARFEMA, ali će se isto tako truditi da saznaju koja rečenica ili stih te OSTAVLJA BEZ DAHA.
ONE će učiniti da budeš PONOSAN na svoje duboko skrivene, uvrnute misli, probuditi ono LUCKASTO u tebi i naterati te da, umesto liste za mesečnu kupovinu, sastaviš listu najnerealnijih, najluđih, NAJBLISTAVIJIH ŽELJA
… I neka se ostvari SAMO jedna, biće sasvim dovoljna da zavolite svoje LUDILO više nego da se ponosite svojim površnim materijalnim uspesima…
A priznaćete, najslađe je kada potpuno POGREŠNIM putevima, stignemo do pravog SAVRŠENOG cilja.

LoveU SaRa.B

1sb 22216

Poslednje vesti
Ne propustite