07.03.2016

Sara Blam: Osmomartovski FRONT

U susret ovom OMILJENOM ženskom prazniku, razmišljajući o svim blagodetima koje nas čekaju, nisam mogla, a da se ne osvrnem na moje razmišljanje o DANU ZAGUBLJENIH… ovaj ZALJUBILJENIH. Novom ratu koji je na pomolu. Ratu u kome će se žene, po društvenim mrežama, MAČEVATI BUKETIMA I BOMBONJERAMA.
Svako ko je pročitao moju belešku, objavljenu na mom Facebook profilu 14. februara, verovatno će pomisliti da sam postla sopstveni plagijator, ali istina je da je tema gotovo ista, da će se društvene mreže OPET pretvoriti u minsko borbeno polje.
U PRVIM REDOVIMA FRONTA, biće OFICIRKE koje će svoj dan ponosno braniti INVAZIJOM ruža, romantičnih čokoladica, bombonica, percima, crno-belim fotografijama najromantičnijih poklončića, ljubavnim pesmama i stihovima.
Njima će se hrabro pridružiti RATNICE IZ DRUGIH REDOVA FRONTA koje tokom cele godine smrde na zapršku i proklinju dan kada su poverovale u bajku o PEPELJUGI (osim za, RAZUME SE, 8. mart, Dan zaljubljinih i EVENTUALNO, ako jača polovina ne zaboravi, godišnjiću braka). Te RATNICE će ponosno, kao ŠTITOVE NOSITI i fotografisati korpe pune cveća i bukete koje su od svojih brižnih muževa dobile, trudeći se da svoju sreću DOKAŽU onim KOBAJAGI NEUTRALNIM – MIROVNIM SNAGAMA koje su DOBILE BAŠ ONO O ČEMU SU SANJALE. Da ih muževi odvedu na neku romantičnu večeru, koncert ili neki NE DAJ BOŽE egzotičan produženi vikend, ali i ONE tako NEUTRALNE će, ONAKO USPUT, kao slučajno, podeliti neko HELIJUMSKO SRCE u pozadini neke romantične fotografije, sa porukom – PORED MOG MUŠKARCA, MENI JE SVAK DAN – DAN ŽENA!
PEŠADIJA, koja je, na žalost, oduvek bila NAJBROJNIJA, uglavnom će biti ona sorta NITI SMRDI NITI MIRIŠE. Žene koje tokom godine dobijaju i “poneku” ćušku preko nosa, ali i ružu KADA zasluže… pa će se njima (ružom NE ćuškom, razume se!) transparentno hvaliti, IAKO SU ČUŠKE NA ŽALOST MNOGO ČEŠĆE… One će se možda jedine POTAJNO RADOVATI, smeškati i diviti hejterskim porukama AMAZONKI IZ POKRETA OTPORA.
AMAZONKE koje će sve, kao saboljm kasapiti komentarima i statusima koliko im je muka od tih srceparajućih sraćkica, zanemarujući činjenicu da je to možda samo zato što ove godine i nisu imale dovoljno “sreće” da upoznaju svoju SAVRŠENU polovinu, da ne kažem SRODNU DUŠU
I u toj krvavoj BORBI, gotovo sve ONE će zaboraviti da taj dan, VEĆ JAKO DUGO, služi zapravo samo da bi se pojdine “JUNAČINE” iskupile za poneku ćušku ili miris nepoznatog ŽENSKOG PARFEMA na košulji, neki prosto samo pohvalili, neki isplakali ili pali u depresiju… a neki dobili TOLIKO DUGO OČEKIVAN komadić pažnje…
Smešno je, dosadno i izlizano pričati i pisati o tome kako SVAKI DAN TREBA DA BUDE DAN ŽENA, DAN ZALJUBLJENIH, DAN JEDNOROGA ILI MORSKIH SIRENA.
Ne znam da li zbog toga što smo predhodnih nedelja svi pričali, razmišljali i hranili se MRVICAMA LJUBAVI koje je Dan zaljubljenih iza sebe ostavio, nekako nesvesno ili možda baš namerno IZ INATA, tududila sam se da VIŠE NEGO OBIČNO, obraćam pažnju na lepo oko sebe…
Dorćol. Ugao Dobracine i Dušanove… i dekica u starom, poderanom, kariranom kaputu, ali uredno opeglan i doteran… sa starinskim braon KAČKETOM na glavi.
U desnoj ruci stara braon tašna, u levoj ŽUTO LIVADSKO CVEĆE, uvijeno u poluprovidini, kruti, beličast papir…
Lično, ja ovaj 8. mart POKLANJAM svim našim muškarcima, onima koji se tako osećaju, kao i onima koji, iako to nisu, se osećaju kao dame. Ali, ipak najviše ga poklanjam onim nepobedivim “JUNAČINAMA” u četiri zida, jer jedino tako, bez griže savesti, sve ostale dane u godini mogu da posvetim sebi i onima koji to DO SRŽI zaslužuju…
Ali ipak, ne mogu, a da se ne zapitam O LJUBAVI IZA ĆOSKA… I žutom mirisnom poljskom cveću. Vredi li taj buket više od flaše MOËT-a? Ko li je srećnica?
I HOĆE LI TO PODELITI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SA NAMA?
Zato…
TRY TO ENJOY EVERY SECOND OF YOUR LIFE!
LoveU S.

1sb 7316

Poslednje vesti
Ne propustite