nas jog 6917
05.09.2017

Savršen doručak po receptu Jamieja Olivera

Ako želite da svom organizmu tokom dana pružite sve neophodne nutritijente, sa pravilnom ishranom trebalo bi početi odmah nakon buđenja. Zato poseban akcenat stavite na pripremu zdravog doručka koji je najvažniji obrok u danu. Znamo da se većina ljudi, usled žurbe i manjka vremena, najčešće ujtru odlučuje za pripremu sendviča ili kupovinu proizvoda iz pekare ali mala promena može doneti mnoge blagodeti vašem organizmu.
Jedan od odličnih izbora jeste granola koja predstavlja mešavinu ovasa, orašastih plodova i zaslađivača poput meda ili braon šećera. Mada na tržištu ima mnogo proizvoda ove vrste, da biste bili sigurni da konzumirate kvalitetnu granolu, najbolje je da je pripremite sami. Jer kada je napravljena od kvalitetnih namirnica, ona sadrži sve hranjive materije koje su vam potrebne za zdrav početak dana. Zato vam donosimo recept Jamieja Olivera, na koji nećete utrošiti mnogo vremena, a ukoliko spadate u osobe koje su ujtru konstantno u žurbi, pripremite veću količinu tokom vikenda da bi vam potrajala do kraja radne nedelje.

1g 6917

Sastojci:
200g mešavine orašastih plodova (orah, badem, lešnik, indijski orah….)
400g ovasa
100g semenki suncokreta i bundeve
150g sušenih brusnica
2 supene kašike biljnog ulja
500ml jogurta
1 kafena kašičica meda
malo cimeta

Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Isecite orašaste plodove na krupne komade i pomešajte ih sa ovasom, polovinom brusnica, semenkama suncokreta i bundeva i uljem. Pecite smesu sve dok ne dobije zlatkastu boju. Pre konzumiranja granolu pomešajte sa jogurtom, cimetom i preostalim brusnicama.

Ovaj doručak može biti sjajan izbor čak i za vašu decu, a može vam poslužiti i kao zdrava užina na poslu.

Recept i fotografija: jamieoliver.com

Poslednje vesti
Ne propustite