25.11.2019

Savršen ten je moguć čak iako imate problematičnu kožu

Živimo u eri terora lepote kada je savršen izgled postao ideal kome sve žene teže, naročito tokom mladosti kada im slika koju vide u ogledalu često diktira mišljenje koje će imati o sebi. Ovakav životni stav počinje s prvim danima puberteta, a završava se u momentu kad žena zavoli i prihvati sebe sa svim vrlinama i manama. Kada će doći taj trenutak, individualna je stvar, ali gorka je činjenica da između 10 i 20 godina (nekad i duže), naše samopoštovanje zavisi od izgleda.
U jednu od najosetljivijih grupa spadaju mlade žene koje se i nakon tinejdžerskog perioda nisu oslobodile problema s aknama. Mada se smatraju kozmetičkim problemom, sve veći broj istraživanja pokazuje da akne mogu da ostave trajne posledice na psihu i da dovedu do niskog samopouzdanja, anksioznosti i depresije. One mogu da utiču čak i na efikasnost u poslu, pa su doktori osmislili pomagala za procenu kojima se mere njihovi uticaji na pacijente poput indeksa nesposobnosti u vezi sa aknama (ADI). Ljudi koji ih imaju zbog njih se osećaju loše u svojoj koži, a ukoliko se ne leče na pravi način mogu ostaviti trajne posledice u vidu ožiljaka.
Statistika kaže da se 80% mladih suočava sa ovim problemom koji ne nestaje sa završetkom adolescentskog perioda, a brojke govore i da čak 40% žena u jednom periodu života ima akne. Mnoge od njih iscrpljene su zbog periodičnog pojavljivanja akni, pa ne preduzimaju ništa već pate u tišini. Ako spadate u ovu grupu – ne brinite, niste sami.

Imajući u vidu posledice koje akne ostavljaju, kao i da je njihovo lečenje uglavnom dugotrajan proces, stručnjaci iz dermo-kozmetičkog brenda Vichy kreirali su tečni puder čija formula odgovara na sve potrebe problematične kože. Vichy Dermablend 3D Correction više je od pudera jer osim pigmenata za prekrivanje, sadrži i kozmetičke sastojke koji imaju povoljan uticaj na akne.
Vichy Dermablend 3D Correction jedan je od retkih pudera koji će vam preporučiti dermatolog, a rado ga koriste i šminkeri. Namenjen je osobama s masnom i problematičom kožom sklonom aknama, kao i onima koji imaju ožiljke od akni ili druge veće nesavršenosti. Zahvaljući visokoj koncentraciji mineralnih pigmenata i agensa mekog fokusa, ima visoku prekrivnu moć sa mat efektom, a postojan je do 16 sati. Nakon nanošenja ten je ujednačen i gladak jer inovativna FORMULA ALLIAGEL™ ujednačava neravnine na površini kože i vrši 3D korekciju što je za osobe s aknama posebno važno.

3dermablend 3D

Zahvaljujući ovoj inovaciji sada čak i osobe sa upornim aknama mogu imati savršen ten i toliko poželjan blur efekat bez korišćenja filtera na telefonu. Vichy Dermablend 3D Correction veoma je prijatan na licu i ne stvara osećaj maske. Formula je obogaćena salicilnom kiselinom koja ima pozitivan učinak na kožu sklonu aknama, kao i eperulinom koji umiruje kožu i bori se protiv pojave pigmentacija. Klinička testiranja ovog proizvoda pokazala su da nakon 4 nedelja upotrebe smanjuje nesavršenosti do 49%.
Da biste izvukli maksimum iz ovog proizvoda potrebno je da ga nanesete tako što ćete najpre odmeriti količinu veličine lešnika i naneti je na lica kratkim dodirima vrhovima prstiju, počevši od unutrašnjeg dela lica ka spoljašnjem delu, a po potrebi ponovo nanesite na zone nesavršenosti ili ožiljke. Proizvod razmažite brzim, izjednačavajućim pokretima počevši od unutrašnjeg dela lica ka spoljašnjem i vaš ten će biti kao sa Instagram fotografije.

4dermablend 3D

Poslednje vesti
Ne propustite