nas o 8517
25.03.2019

Savršene obrve u samo četiri koraka

O značaju pravilno oblikovanih obrva ne treba mnogo govoriti. One su okvir lica i daju mu jedinstveni identitet. Zbog toga prilikom oblikovanja ne treba kopirati trendove sa Instagrama, već ovom zadatku treba pristupiti studiozno poštujući osnovna beauty pravila. Ukoliko želite da imate obrve koje će savršeno odgovarati vašem licu, sledite sledeća uputstva:

1. ODREDITE PRAVILNO DEBLJINU OBRVA

Pre nego što pristupite oblikovanju, potrebno je odrediti debljinu obrva koja bi trebalo da bude u skladu sa njihovom prirodnim debljinom. U suprotnom, imaćete mnogo posla prilikom stilizacije obrva. Ukoliko želite da vaše obrve budu znatno istaknutije od prirodnih, moraćete da provodite mnogo vremena pred ogledalom ne bi li ih podebljali olovkom, a ukoliko ih mnogo istanjite, potrebno je da ih kasnije svakodnevno čupate ako želite da budu uredne.

2. PRAVILA ZA OBLIKOVANJE OBLIKA

Oblik obrva određuje se individualno na osnovu položaja nosa, očiju i čela. Uzmite četkicu za šminkanje i najpre je postavite na samu ivicu nozdrve i usmerite ka obrvama. U toj tački bi trebalo da bude početak obrva, a zahvaljujući ovom triku, nos će izgleda manje. Potom pogledajte pravo u ogledalo, a četkicu postavite od nosa dijagonalno preko središta oka do obrva. Na ovaj način određuje se luk obrva. Na kraju, položite četkicu od nosa do spoljnjeg ugla oka i dobićete mesto na kojem bi trebalo da se završi obrva.

Šest novih proizvoda za obrve prisupačnih cena

3. BUDITE OPREZNI S LUKOM

Mnoge žene žele istaknut luk obrve gde uglavnom prave grešku. Da biste imali savršene obrve, nije važno da luk bude jak već da je na svom mestu. Zato sledite vaš prirodni luk i nemojte se truditi da ga dodatno naglašavate.

4. OBLIK OBRVA KOJI PODMLAĐUJE

Za mladolik izgled lica nisu važne samo skupe kreme ili tretmani već se možete podmladiti i zahvaljujući malom triku sa obrvama. Nakon četrdesete godine, potrebno je da luk za milimetar izmestite ka spoljnjem uglu oka. Na ovaj način oko izgleda podignutije, a lice mlađe.

Foto: @kevintachman

Poslednje vesti
Ne propustite