11.11.2019

Sedam beauty navika koje su vam potrebne nakon 30. rođendana

U dvadesetima ste temeljno naučili da je nega najvažniji faktor za lepu i zdravu kožu. Ne postoji šminka koja će izgledati lepo na nečistoj koži koja ne dobija dovoljno pažnje. Međutim, posle 30. rođendana potrebna je dodatna pažnja ukoliko želite blistav ten. Pojava prvih bora i depigmentacije najčešći su problemi sa kojima se žene u tridesetim susreću, ali i za to postoji rešenje. Donosimo vam listu od sedam beauty navika koje bi trebalo da implementirate u vašu svakodnevnu rutinu.

REDOVNO KORISTITE ANTIRID KREME

Područje oko očiju gotovo da nema masnih ćelija i upravo zato na tom delu lica nastaju prve bore. Kako bismo usporili pojavu finih linija potrebne su nam antirid kreme. One se nanose na područje do orbitalne kosti (kost na samom vrhu jagodine).

1p b 24219

ZABORAVITE NA MARAMICE ZA SKIDANJE ŠMINKE

Ne samo da isušuju kožu već vlažnim maramicama ne možete temeljno da očistite šminku s lica. Zato pronađite odgovarajući losion ili gel za skidanje make-upa koji ne sadrže sulfate. Pažljivo očistite lice kako bi serumi i kreme koje ćete kasnije koristiti imali maksimalan učinak.

NEOPHODNI SU VAM PROIZVODI NA BAZI RETINOLA

Tridesete godine su pravo vreme da počnete da koristite preparate protiv starenja kože. Najefikasniji među njima su oni sa retinolom jer kožu čine glatkom i sprečavaju nastanak bora.

2b 24219

NEGUJTE VRAT I DEKOLTE

Ovo su delikatna područja na kojima se primećuju prvi znaci starenja, pa im je podtrebna redovna nega. Zato svoju kremu za lice obavezno nanosite i na vrat dok dekolte svakodnevno hidrirajte odgovarajućim losionom za telo.

NE KORISTITE ISTE PROIZVODE ZA DNEVNU I NOĆNU NEGU

Možda ste tokom dvadesetih koristili istu kremu za lice ujtru i uveče, ali sada je vreme za promene. Koža je danju izložena UV zracima i zagađenom vazduhu pa su joj potrebni antioksidativni serum i krema sa SPF faktorom. S druge strane, tokom noći se lice oporavlja od svih štetnih uticaja te se preporučuje upotrebe losiona za ekfolijaciju i krema na bazi retinola.

3b 24219

OZBILJNO SHVATITE BEAUTY SLEEP

Vreme je da neprospavane noći postanu vaša prošlost. Ukoliko želite lepu kožu morate joj priuštiti osam sati sna.

ŠMINKAJTE SE!

Mnoge žene izbegavaju svakodnevno šminkanje da bi im koža disala, ali puder zapravo štiti kožu. On stvara dodatnu barijeru koja onemogućuje UV zracima i prljavštini da dopru do kože.

4b 24219

Foto: @harperandharley

Poslednje vesti
Ne propustite