nas p opm 2315
29.01.2016

Sedam ključnih saveza za savršene obrve

Pre nekoliko godina Cara Delevingne vratila je na scenu prirodne guste obrve koje stavljaju naglasak na oči, čineći pogled zavodljivim i prodornim. Trend se nije pokazao kao prolazan, pa i danas žene žude za lepim gustim obrvama istaknutog luka koje, kad su pravilno negovane, izgledaju apsolutno savršeno. O važnosti pravilnih obrva ne treba mnogo govoriti. One su okvir vašeg lica te im je kao takvima važno posvetiti pažnju i dovesti ih u najbolji mogući red. Gotovo da ne postoji žena koja bar jednom u životu nije preterala sa čupanjem obrva i istanjila ih više nego što je trebalo, ali čak i ako ne spadate u ovu grupu pravi saveti su uvek dobrodošli. Zato vam prenosimo mišljenja najvećih svetskih stručnjaka za obrve o tome kako dobiti oblik iz snova.

Odredite oblik vaših obrva
Tonya Crooks tvrdi da svako ima svoj jedinstveni oblik obrva:
- Postoje tri oblika obrva. Dve vrste luka i ravne obrve. Zato je najvažnije da prvo odredite koji je vaš oblik. Ukoliko dugo čupate obrve i ne možete sa sigurnošću da utvrdite oblik, pogledajte stare fotografije i sigurno ćete se setiti.

Budite pažljivi prilikom šišanja obrva
Robin Evans tvrdi da je jako važno skratiti obrve, ali u tome moramo da budemo vrlo pažljive.
- Skratite samo najduže dlake i budite veoma pažljive.

Vodite računa prilikom čupanja
- Razmislite dva puta, da li je čupanje obrva zaista tako jednostavno? Ne postoji ništa preciznije nego što je čupanje obrva, a svaka dlaka veoma je važna za celokupan oblik, pa ako počupate samo jednu dlačicu više možete sve upropastiti – kaže Sania Vucetaj.

Prilikom čupanja izbjegavajte ogledala koja uvećavaju
- Možda ste iznenađeni zbog ovoga jer čupanje obrva zahteva preciznost, ali korišćenjem ogledala koje uvećavaju nemate dobru perspektivu već ste skoncentrisani samo na jednu regiju. Naravno, ovo ne važi za žene koje imaju oslabljeni vid.

Potrudite se da izaberete pravu boju olovke
- Ukoliko koristite olovku za popunjavanje praznina, jako je važno da izaberete pravi ton. Birajte onu koja je najsličnija vašoj prirodnoj boji kose, a jako je važno da znate da li vaše vlasi imaju crveni ili zlatni podton – kaže Elke Von Freudenberg.

Kombinujte proizvode
- Kada praznine popunite olovkom, pročešljajte obrve providnom maskarom i dobićete potpuno prirodan izgled – dodaje Elke Von Freudenberg.

Izbegavajte kreme
- Koliko god da volimo da mažemo naša lica kvalitetnim kremama, područje oko obrva treba izbegavati, jer pomade usporavaju rast – kaže Sania Vucetaj.

Poslednje vesti
Ne propustite