11.10.2016

Sedam novih filmova čija nas premijera očekuje do kraja godine

Kraj godine u filmskom svetu često je rezervisan za premijere nekih od najboljih filmova koji su snimljeni u prethodnih 12 meseci i koji će postati glavni kandidati za prestižnu nagradu Oskar. Iako je dodela priznanja Američke filmske akademije još daleko, donosimo vam listu od 7 ostvarenja koji će se najverovatnije naći na listi za najznačajniju nagradu u svetu sedme umetnosti. Ove filmove odlikuju sjajne bravure glumačke ekipe, moćne priče, autentični kostimi, fantastičnaaa muzika.

#1 Tajna veza (Allied)

Casablanca 1942. godine, saveznički obaveštajni agent Max Vatan (Brad Pitt), preuzima identitet supruga špijunke francuskog pokreta otpora, Marianne Beausejour (Marion Cotillard), koja radi na tajnom zadatku unutar zgrade francuske vlade. Max se polako zaljubljuje u Marianne, pa oboje odlučuju da prestanu sa špijunskim poslom nakon opasne misije u Severnoj Africi. Nakon što se venčaju trude se da vode miran život u Engleskoj, ali idila če potrajati samo dok Max ne bude upozoren da žena za koju se oženio skriva svoju mračnu tajnu.

#2 Skrivena lepota (Collateral Beauty)

Kad uspešnog njujorškog marketinškog stručnjaka (Will Smith) zadesi velika tragedija, on se u potpunosti povlači iz svog dotadašnjeg života, a njegove kolege prave plan kako da se suoči sa tugom koju oseća. Osim Willa Smitha u filmu se pojavljuju i Edward Norton, Keira Knightley Michael Pena, Naomie Harris, Jacob Latimore, kao i Oskarovke Kate Winslet i Helen Mirren.

#3 Devojka iz voza (The Girl on the Train)

Glavna junakinja Rachel (Emily Blunt) svako jutro putuje istim vozom i prolazi pored kuće u kojoj je nekada živela, prisećajući se života koji je nepovratno izgubila. U mnoštvu prigradskih domova, pogled joj iznova luta do jednog u kojem živi srećan bračni par, međutim, stvarnost je daleko od te idilične slike, a Rachel će ubrzo saznati šta se krije iza zatvorenih vrata tog “savršenog” doma. U ostalim ulogama su Luke Evans, Rebecca Ferguson, Haley Bennett…

#4 Pobunjenik (Free state of Jones)

Radnja filma događa se u doba Građanskog rata u Americi, a prati priču prkosnog farmera, Newtona Knighta, i njegovu pobunu protiv južnjačke politike i kompletnog stanja u državi. Knight beži sa ratišta, udružuje se sa nekoliko malih farmera i lokalnih robova, i u okrugu Džons u Misisipiju proglašava svoju državu. Uloge u ovom filmu tumače Matthew McConaughey, Gugu Mbatha-Raw, Mahershala Ali, Keri Russell.

#5 Računovođa (The Accountant)

Iza maske naizgled dosadnog računovođe Chrisa Wolffa, krije se jedno sasvim drugo lice koje nije ni najmanje dosadno. On radi za teške kriminalce i plaćene ubice. Wolff (Ben Affleck) je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima koji je zbog svojih sposobnosti zapao za oko Ministarstvu financija. U ostalim ulogama su Anna Kendrick, J.K. Simmons, Jon Bernthal.

#6 Noćne životinje (Nocturnal Animals)

Susan Morrow živi neispunjen život sa suprugom Huttonom Morrowom. Jedan vikend, kad Hutton ode na poslovni put, Susan dobija paket od svoga bivšeg muža, Edwarda Sheffielda. To je roman “Noćne životinje”, koji je on napisao, a sa kojim se nije godinama čula niti videla. Susan odlučuje da pročita roman, koji je posvećen njoj, a kasnije i da se sretne sa bivšim. U filmu igraju Amy Adams, Jake Gyllenhaal…

#7 Infiltrator (The Infiltrator)

Ovaj film nastao je na bazi autobiografije Roberta Mazura, federalnog agenta koji koji se tokom osamdesetih godina infiltrirao u narko kartel Pabla Escobara gde je proveo punih 5 godina na tajnom zadatku među vodećim kriminalcima i švercerima droge u Kolumbiji. Vremenom je stekao poverenje Escobarove desne ruke, Roberta Alcaina, a njegov rad rezultirao je podizanjem 85 optužnica protiv narko bosova i korumpiranih bankara koji su prali novac za Escobarov kartel. Bryan Cranston u ovoj ulozi živi dvostruki život, a ostale uloge tumače John Leguizamo, Diane Kruger, Daniel Mays.

Foto: IMDb

Poslednje vesti
Ne propustite