nas p 24419
24.04.2019

Sedam novih trendova u magičnom svetu parfema

Parfemi su definitivno jedan od najposebnijih beauty proizvoda jer bude ne samo čula već i emocije. Oni su onaj magični dodatak koji, osim što je neozaobilazan deo svakodnevne rutine, vremenom postaje i deo karaktera i stila. Čarobni svet parfema i toaletnih voda stvara na stotine hiljada različitih kombinacija koje najčešće delimo na nekoliko različitih tipova u zavisnosti od nota koje u njima dominiraju. Dok smo poslednjih decenija često uživali u novim kombinacijama u kojima vodeću ulogu imaju bogat miris vanile, svežina citrusa ili zavodljivost prolećnih cvetova, sa popularizacijom niche parfema, sve veći broj kuća odlučuje se za lansiranje unisex mirisa sa neočekivanim sastojcima.
U skladu sa tim, nastali su i novi trendovi kada je reč o dominantnim notama. Mada vanvremenski voćni mirisi nisu izgubili svoj status, sve je više parfema u kojima se prožimaju tonovi kafe, kože ili pačulija. U nastavku vam otkrivamo sedam vodećih mirisnih nota za sezonu proleće/leto 2019.

SOČNE VOĆNE NOTE
Marakuja, crne ribizle i rabarbara nisu aktuelni samo kada je reč o ishrani već su njihovi opojni mirisi osvojili i svet parfimera. Ove note pomažu nam da bar na trenutak pobegnemo na idilično tropsko mesto.

1p 24419

Naš predlog: Hermès Eau De Rhubarbe Ecarlate

OPOJNA KAFA
Poslednjih godina aroma kafe sve je prisutnija u svetu parfema zbog svoje živopisne note. Podjednako je zastupljena i u ženskim, i u muškim mirisima, a čest je sastojak i unisex parfema.

2p 24419

Naš predlog: Yves Saint Laurent Black Opium Eau de Parfum

BUĐENJE SENZUALNOSTI
Kao odgovor na hladni digitalni svet nastao je čitav niz parfema koji ističu senzualni miris kože. U njima uglavnom dominiraju vazdušaste note mošusa ili topli amber, a isti efekat imaju i sve zemljane i ćilibarske note.

3p 24419

Naš predlog: Clean Reserve Amber Saffron

ZELENE NOTE
Trend povratka prirodi rezultirao je i parfemima koji mirišu na zelene vrtove. Dominatne note obično su cvetovi magnolije ili jasmina, a nekad i cvet limuna.

4p 24419

Naš predlog: AERIN Beauty Éclat de Vert Parfum

RAW PARFEMI
Nije retkost da namirnice iz kuhinje postanu sastavni deo mirisnih nota, a sa popularizacijom sirove hrane i napitaka na bazi svežeg povrća, nastali su parfemi sa notama šargarepe ili cvekle koji su jako dobro prihvaćeni.

5p 24419

Naš predlog: Demeter Beetroot

PAČULI
Magični pačuli daje orijentalnu notu parfemima. Njegov istovremeno opojan i blag miris najbolje se može opisati kao mešavina puderastih, drvenih i zelenih tonova.

66

Naš predlog: Miss Dior Cherie Eau de Parfum

MIRIS ŠUME
Oud je jedan od najpopularnijih sastojaka u unisex parfemima, koji ima elegantan slatko-drvenasti miris. Reč je skupom derivatu koji se dobija iz smole tropskog drveća.

7p 24419

Naš predlog: Tom Ford Tuscan Leather

Naslovna fotografija: @_honeypunch

Poslednje vesti
Ne propustite