28.02.2017

Sedam trikova za negu kose koje smo naučili od Francuskinja

Sastavni deo njihovog imidža je razbarušena i ležerna kosa. One ne provode mnogo sati ispred ogledala i ne trude se da im svaka dlaka bude na svom mestu! Naprotiv, njihove frizure uvek su cool i neobavezne. Tajna je u kvalitetnoj nezi koju radije obavljaju kod kuće nego u frizerskim salonima. Jedan od najboljih francuskih hair stilista, Christophe Robin otkriva trikove kojima se njegove sunarodnice služe da bi uvek imale fabulous frizuru. Ovaj majstor svog zanata, među čijim su klijentima Catherine Deneuve, Tilda Swinton, Kylie Minogue i Kristin Scott Thomas, izdvaja 7 ključnih pravila za negu kose koja slede sve Francuskinje.

1. ZDRAVA KOSA
Francuskinje znaju da samo žene sa zdravom kosom mogu imati dobru frizuru. Zato su spremne da provedu i po nekoliko sati nedeljno ne bi li nanele odgovarajuće preparate za negu. Njihova tajna je u maskama od hranjivih ulja kao što je kokosovo koje neguje vlasište, a odlične rezultate daje i ulje lavane. Njihov trik je i u dubinskom čišćenju kose za koje najradije koriste limun tako što ga razblaže sa vodom u razmeri 1:2.

2. STEPENASTO ŠIŠANJA
One vode računa da budu dobro ošišane, a njihova kosa nikada nije ravna već vole stepenaste frizure. Zahvaljujuči tome imaju dobar volumen i dovoljno im je da prstima prođu kroz kosu da bi bile spremne za izlazak.

3. NAČIN FARBANJA
Kao što sam već rekao, Francuskinje ne vole da provode mnogo vremena u salonima, pa zato biraju tehnike farbanja koje im omogućavaju da njihova boja duže traje. Obožavaju omre, balejaž i sve vrste pramenova.

4. RUŽINA VODICA ZA VOLUMEN
Volumen je njihov zaštitni znak, a osim što dobre rezultate postižu odgovarajućom tehnikom šišanja, one koriste i prirodna pakovanja za volumen. Najefikasnija je ružina vodica koja istovremeno regeneriše kosu, a uz to i divno miriše.

5. NEGUJUĆE STILIZOVANJE 
One ne vole agresivne proizvode za stajling i umesto njih koriste one koji su blagi i koji hrane kosu. Takođe, vode računa kako češljaju kosu, pa uglavnom biraju četke od prirodne dlake.

6. PILING ZA KOSU
Francuskinje ne vole da peru kosu često. Uglavnom to čine 2 puta nedeljno, ali zato nekoliko puta mesečno rade piling korena kose. Najčešće koriste morsku so kako bi odstanile prljavštinu sa vlasišta, a na taj način sprečavaju da im se kosa brzo masti.

7. DOBAR IZBOR PREPARATA
Nikada ne koriste šampone koji sadže silikone ili sulfate i uvek biraju proizvode namenjene za njihov tip kose. One vole da im boja traje dugo te često koriste šampone za farbanu kosu.

Foto: @elenacarriere.official

Poslednje vesti
Ne propustite