nas rs 21616
02.05.2019

Sedam trikova za ravan stomak bez dijete i vežbanja

Ravan stomak san je svake žene. Na žalost, za mnoge koje ne vode računa o ishrani ili ne provode bar nekoliko sati nedeljno u teretani, ovaj san je obično nedostižan. Ali, da li ste znali da vaš stomak može biti ravan i uz nekoliko trikova koji ne podrazumevaju dijetu i redovno vežbanje. Nekoliko američkih stručnjaka napravilo je spisak navika koje lako možete uvesti u vašu svakodnevicu i postići željeni rezultata, bez mnogo truda.

ISPRAVITE SE:

Kada stojite ili sedite sa ispravljenim leđima vaši mišići stomaka su angažovani, a osim toga vaš sistem za varenje radi mnogo bolje – tvrdi Kim Lyons, trener u američkom šou programu The Biggest Loser.

KONZUMIRAJTE VIŠE VODE:

Kada je organizam dehidriran, on pravi skladišta vode koja su uglavnom u predelu stomaka. Zbog toga je potrebno da dnevno pijete najmanje osam čaše vode – objašnjava Kim.

JEDITE POLAKO:

Zvačite svaki zalogaj najmanje deset puta pre gutanja. To će olakšati varenje hrane i nećete imati problema sa probavom. Osim toga, kada jedete brzo gutate i vazduh što može dovesti do povećanja vašeg stomaka – kaže dr Judith Reichman, profesorka na Univerzitetu Kalifornija.

KORISTITE PROBIOTIKE:

Probiotici su dobre bakterije koje pomažu rad vašeg probavnog sistema i sprečavaju gastrointestinalne probleme koji mogu dovesti do uvećanja stomaka. Jedan od najboljih probiotika jeste jogurt – tvrdi nutricionistica Jonny Bowden.

REDOVNO PEŠAČITE:

Tridesetominutna svakodnevna šetnja ubrzaće vaš metabolizam i pomoći će vam da se oslobodite viška naslaga u predelu stomaka – kaže Kim Lyons.

NE IZBEGAVAJTE SUPLEMENTE:

Kao dodatak ishrani kozumirajte kalcijum, jer on smanjuje estrogen u vašem organizmu čije povećanje je nekada glavni uzrok masnoća u predelu trbuha – kaže dr CW Randolph.

RELAKSIRAJTE SE:

Kada ste nervozni vaše telo proizvodi više steroida i hormona stresa što negativno utiče na probavne funkcije i na stvaranje masnoća. Zbog toga je neophodno da izdvojite oko dvadeset minuta tokom dana i relaksirate se na način koji vama najviše odgovara – tvrdi dr Reichman.

Foto: @dashbody_

Poslednje vesti
Ne propustite