nas knjig
22.04.2020

Self-help knjige domaćih autora koje nećete ispuštati iz ruku

Ako želite da slobodno vreme iskoristite da se posvetite sebi i istraživanju sopstvenih misli i ciljeva, najbolji saputnici na tom duhovnom putovanju biće vam knjige. Sve popularnija literatura edukativnog karaktera pomoćiće vam da shvatite šta zaista želite, da li ostvarujete svoje ili tuđe ciljeve, kako da živite život svojih snova… Čitanje ovakvog sadržaja, makar i samo nekoliko stranica pred spavanje, može bitno uticati na kvalitet vašeg života. Stoga, ukoliko ste rešeni da napravite promene koje ste oduvek želeli, predlažemo vam da svaodnevno odvojite vreme za čitanje knjiga iz oblasti pozitivne psihologije. Poslednjih godina sve više je domaćih autora koji se bave ovom temom. Zato smo izdvojili 10 naslova made in Serbia, koji će vam garantovano pomoći na putu ličnog razvoja. I ne zaboravite da pre nego što počnete da čitate napravite prijatnu i udobnu atmosferu. Smestite se u omiljenu prostoriju, upalite mirisnu sveću, skuvajte šoljicu kafe ili čaja i počastite se malim, slatkim snackom. Čitanje će se tako pretvoriti u neverovatno iskustvo i postaće jedan od vaših najdražih rituala.

1. KNJIGA LIČNIH PROMENA (Ivana Kuzmanović)
Promena se ne dešava čitanjem — ona se događa primenjivanjem onoga što je napisano. Zato je ova interaktivna Knjiga ličnih promena naročita. Njena misija je da vas podrži u istinskom prihvatanju i primenjivanju svega što vas može dovesti do ostvarenja boljeg života.
U njoj ćete pronaći pojašnjenja najčešćih problema i prepreka u vašem životu, ali i preporuke kako da ih uklonite; njihova delotvornost potvrđena je u praksi — kako kroz lično iskustvo autorke, tako i u životima klijenata sa kojima radi kao lajf kouč.
Uz 80 kartica ličnih promena, vaše nesvesno vodi vas do novih uvida, do spoznaja koje podstiču suštinsko menjanje, jer prepreke su u nama, na istom mestu gde su i rešenja.

2. SOULFOOD (Žana Poliakov)
Apsolutni bestseler već godinama, Soulfood je mnogima postao i biblija i amajlija za dobru sreću koja se rado poklanja dragim prijateljima i onima kojima je “promena” potrebna. Knjiga koja do vas dolazi u pravi čas.
Glavna poruka ove knjige jeste da je najvažnije tragati za skladom unutar sebe, jer će samo tada sve za čim tragate naći put do vas. Autorka smatra da možemo da imamo najbolje učitelje na svetu, možemo da čitamo fenomenalno inspirativne knjigle, možemo da odemo na Tibet i da nas blagosiljaju sveštenici svih veroispovesti. Ali kad konačno shvatimo, to će biti samo zbog toga što smo mi sami uspeli. Niko ne može da raste umesto nas, niti da uči umesto nas. Svoj život i svoj put određujemo mi sami.

2 knjig

@lucywilliams02

3. MOJA BABA ZEN BUDISTA (Siniša Ubović)
Ova knjiga prati život savremenog čoveka u Beogradu u trenutku u kojem mu se život raspada i koji sticajem neverovatnih okolnosti u samo nekoliko dana dolazi do novih spoznaja i otvara vrata istine, koju je često u životu slušao, ali je sada prvi put istinski čuje. Prolazeći kroz turbulentno emotivno stanje, glavni junak ovog fantastičnog romana bori se s različitim pitanjima o samom smislu života, sa strahom i nedoumicom, ali istovremeno i željom za spoznajom i ljubavlju.
Kroz suze i smeh doći ćete do odgovora za kojima ste možda i vi čitavog života tragali – Kakav život zaista živimo? Šta propuštamo zbog toga što „nemamo dovoljno vremena“? I šta nam je to najbitnije u životu? Zašto je važno biti prisutan u sadašnjem trenutku? Kada nastaje preokret i ko su naši duhovni učitelji?

4. SREĆA JE U NAMA (Dragana Jovanović)
Cilj ove knjige jeste da vam pomogne da zakoračite u srećan život. Dragana Jovanović je svoje dugogodišnje iskustvo joga instruktora prenela u ovu dragocenu knjigu koja će vas naučiti kako da zadržite ravnotežu u duhu i telu, kako da prepoznate u sebi alate za postizanje i očuvanje trajne sreće.
Jedan veliki učitelj uporedio je sreću sa leptirom – on može da nam sleti na dlan, ali ako pokušamo da ga uhvatimo i zadržimo, pobeći će ili ćemo ga povrediti. Zato, umesto da uhvatimo sreću, možemo da pronađemo način kako da je privučemo. Knjiga Sreća je u nama nudi vam metod koji možete prilagoditi sebi. Uz ovu knjigu dobićete i poklon CD sa vežbama za opuštanje.

5. OSTVARI SVOJ CILJ U DESET KORAKA (Olivera Ptica)
Postaviti konkretan cilj prvi je i nepogrešivi korak ka njegovom ostvarenju. Zato ćete se ovoj knjizi vraćati svaki put kada budete imali cilj čije vam je ostvarenje suviše važno da biste ga prepustili slučaju. Postavljanju ciljeva pristupa kao životno važnoj veštini, a svako od deset poglavlja predstavlja jedan korak napred u ovladavanju tim umećem. Koncipirana kao priručnik sa uputstvima, razvojnim zadacima i mnoštvom verodostojnih primera iz autorkine pomagačke prakse, ova knjiga je namenjena svima koji žele da unaprede svoje potencijale i žive kvalitetnijim i ispunjenijim životom.
Stečena znanja moći ćete da primenite još tokom čitanja knjige. Odgovaraćete na pitanja koja će vam pomoći da bolje razumete sebe, kristalisaćete svoje misli o značajnim temama i doći do kvalitetnih spoznaja koje će trajno uticati na vaše živote.

6. NLP U SVAKOM USPEHU MIROĐIJA (Slavica Squire)
Između korica vas čekaju odabrane NLP tehnike kako biste svesno i postepeno uplovili u nov, čaroban svet uspeha i blagostanja. Vodi vas u svet izobilja u kom ostvarujete uspešnu komunikaciju sa drugim ljudima i omogućava da postanete celokupno ispunjena, uspešna, zdrava i pozitivna osoba koja je inspiracija i drugima. Autorku, koja je prvi NLP trener u našoj zemlji, karakteriše optimizam, odlučnost i energija kojom pokreće sve(t) oko sebe. Dopustite da i u vama kroz ovu knjigu razvije taj dragoceni osećaj poleta i beskrajnih mogućnosti. Naučite da manifestujete svoje snove, jer je sve moguće, ako imate pravu mirođiju.

1 knjig

7. SREĆA JE KAD VOLIŠ, A NE KAD SI VOLJE (Žana Korolija)
Ovo je uzbudljiva serija tekstova o potrazi za ljubavlju i samopoštovanjem. Emotivno nedostupni partneri, seksualne frustracije, nesnalaženje u samoći, odrastanje u disfunkcionalnoj porodici, strah od ljubavi prema sebi, opsednutost izgledom, teret rastanka i život u iluzijama… samo su neke od tema nove knjige britke autorke najčitanijih blogova posvećenih odnosima među polovima.
Čuvene po eksplicitnosti, fokusiranosti na suštinu i neprećutkivanju strahova i nedoumica skrivenih u našim najintimnijim dubinama, Žanine kolumne i blogovi prošli su sito i rešeto komunikacije sa čitaocima u čitavom regionu i prerasli u priče o životu zasnovane na idealnoj meri ličnog iskustva, poznavanja sveta i nezaustavljive volje.

8. USPEH JE U NAMA (Dragana Jovanović)
Čarobna kutija alata za lični razvoj, najbolji je opis ove knjige koja će vam pomoći da shvatite da je uspeh ogledalo unutrašnjeg bića. ovo je svojevrsni vodič koji vas usredsređuje na stvaranje uspešnog života, a ne samo uspešne karijere! Uspešni razmišljaju i delaju na drugačiji način – oni žive autentično. Alati ličnog razvoja nam pomažu da osvestimo životne prioritete, stvorimo rituale pomoću kojih održavamo visok nivo energije, pomažu nam da stres koristimo za napredak, a viziju za ostvarivanje svojih ciljeva. Bez alata ličnog razvoja, pomoću kojih smo razvili nepobediv način razmišljanja, nema trajnog uspeha.

9. iBELIEVE IN MAGIC & LOVE (Žana Poliakov)
Autorka nas uči da smeh ubija strah i da je sloboda ili najskuplja stvar na svetu ili potpuno besplatna, zavisi od naše percepcije stvarnosti. Ako verujemo da u svakome od nas leži čarobnjak, mi sami svojim mislima kreiramo sopstvenu sudbinu. Misli postaju realnost. “Ne morate da verujete, proverite.” Čarobnjak pretvara negativno u pozitivno. Očarava. Začarava. Istina, ovaj svet može da bude prijateljsko mesto, ako u to verujemo. Treba pustiti mrzovoljne da mrze i naći način kako se zabavljati dok tragate za smislom svog postojanja. Koristite maštu u rešavanju problema a optimizam u postizanju ciljeva.

10. POSTANITE I OSTANITE ZAUVEK VITKI (Aleksandra Ubović)
Ovaj jedinstveni program mršavljenja, samotkrivanja i samoprihvatanja će vas naučiti mentalnim veštinama koje su vam zaista potrebne za postizanje i održavanje vaše idealne težine, dobrog zdravlja i sveukupnog blagostanja. Dakle, između korica ove knjige učite da je najvažnije voliti sebe, a ne držati dijetu. Šta je to zbog čega se vraćamo prekomernoj kilaži i kako zauvek rešiti taj problem su samo neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore kroz ovaj jedinstveni vodič do vitkog i zdravog tela.

postanite_i_ostanite_zauvek_vitki_vv

Naslovna fotografija: @thefrugality
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite