13.10.2015

Seminar “Budi Coolturan” za studente Beogradskog univerziteta

Pod pokroviteljstvom studentske organizacije “ESTIEM LG Beograd” sa Fakulteta organizacionih nauka, 23. i 24. oktobra u Biblioteci grada Beograda održaće se dvodnevni seminar “Budi Coolturan”. Reč je o događaju koji se organizuje već peti put, a tema je menadžment u kulturi.
Projekat se sastoji od dva dela: edukativnog i praktičnog. Edukativni deo podrazumeva seriju predavanja vrsnih stručnjaka iz oblasti kulture, koji će svojim interesantnim i poučnim predavanjima probuditi svest mladih o značenju naše kulturne baštine. Neki od predavača su: Dr. Milena Dragićević-Šešić, redovni profesor Menadžmenta u kulturi i Teorije medija Fakulteta dramskih umetnosti, Slavoljub Pušica, director muzeja u Prijepolju već 22 godine, Tatjana Ćitić, glavni i odgovorni urednik RTS 3 i Svetislav Bule Goncić, srpski glumac koji je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

1p bc 141015

Praktični deo studentima omogućava rešavanje studije slučaja koje zadaju kompanije i kulturne institucije Beograda sa ciljem rešavanja realnih poslovnih problema i boljeg upoznavanja sa konceptom rada i poslovanja. Ove godine studiju slučaja će zadati RTS3. Pored studije slučaja, u okviru praktičnog dela, održaće se radionica koju će predvoditi Igor Rakić, osnivač Škole intelektualnih veština kao i zanimljiv kviz koji se sastoji iz pitanja iz sveta kulture, a takmičare očekuju vredne nagrade.
U okviru projekta “Budi Coolturan 2015” održaće se nagradni foto-konkurs “CoolTura”. Svi studenti Univerziteta Beograda mogu da pošalju svoje fotografije na e-mail adresu bcfotokonkurs@gmail.com do 18. oktorbra. Proglašenje prva tri nagradna mesta je na svečanom koktelu povodom otvaranja projekta 22. oktobra u Beograđanki na 6. spratu, u prostorijama kancelarije za mlade – Gnezdo. Uvodno predavanje održaće Maja Volk, a među gostima će biti i ambasadori mnogih zemalja.
Prijave su otvorene od 5.10. do 16.10. na zvaničnom sajtu organizacije. Sve dodatne informacije možete pronaći na sajtu www.estiem.org.rs ili putem mail-a masa.majdanac@estiem.org.

Poslednje vesti
Ne propustite