Leto 2020
11.01.2020

Šest make-up trendova koji će vladati u 2020. godini

U svetu make-upa 2019. godina bila je prelomna kada je reč o novim trendovima. Svedočili smo mnogim avangardnim tendencijama u šminkaju očiju, velikoj popularnosti nude ruževa i sjajeva za usne, kao i ponovnom povratku mekih i prirodnih kontura. Osim toga, na sceni su ponovo mnogi trendovi iz devedesetih godina poput crnih olovaka za oči ili ponovnoj popularnosti plave senke. Početak nove dekade biće podjednako ubudljiv, pa ćemo u 2020. nositi sve pomenute trendove, ali i još nekoliko neočekivanih make-up lookova. U nastavku vam otkrivamo vodeće tendencije za tekuću godinu.

BELI AJLAJNER

2 makeup 20

@naokoscintu

Ajlajner u beloj i krem boji biće jedan od velikih trendova, a odlična je opcija za sve koji ne vole klasične crne linije na očima. Možete ga kombinovati sa senkama u jarkim ili nude tonovima, a odlične se slaže sa dugim crnim trepavicama.

3 makeup 20

NYX White Liquid Eyeliner

OLOVKE ZA OČI U PASTELNIM I NEON NIJANSAMA

4 makeup 20

@hungvanngo

Ukoliko niste oduševljeni trendom bele olovke za oči, odlična alternativa biće raznobojni ajlajneri u pastelnim ili neon tonovima. Slavni šminkeri preporučuju da ih kombinujete sa senkama u kontrasnim bojama, pa tako možete upariti ružičasti ajlajner sa crvenom senkom ili plavu olovku sa narandžastim tonovima na kapcima. Svi koji make-up posmatraju kao zabavu i vole da eksperimentišu, sigurno će se obradovati ovom trendu.

5 makeup 20

Dior Diorshow Liner Star in 351 Turquoise

6 makeup 20

Dior 5 Couleurs Happy 2020 Edition Party in Colours Palette

PLAVA SENKA

7 makeup 20

@patrickta

Ako bismo morali da izdvojimo jednu boju koja će dominirati kada je reč o šminki, to je svakako plava. Senke sa mat i svetlucavom završnicom u različitim nijansama plave biće apsolutni hit što se slaže i sa predviđanjima instituta Pantone koji je objavio da je Classic Blue boja koja će obeležiti 2020. godinu. Plave senke možete koristiti za stvaranje smokey eyes looka, a ponovo će se nositi i mačje oči koje su bile aktuelne krajem osamdesetih i početkom devedesetih.

1 make-up 20

@kdeenihan

POVRATAK CRVENOG RUŽA

8 makeup 20

@monikablunder

Dok su u 2019. nude boje na usnama bile neprikosnoveni trend, u tekućoj godini mnogo ćemo više nositi crvene karmine. Mada je reč o boji koja nikad ne izlazi iz mode, ove godine neće biti rezervisana samo za specijalne prilike. Poseban akcenat biće stavljen na klasične nijanse kao što je Ruby Woo brenda M.A.C ili legendarna 103 nijansa kuće Clé de Peau Beauté.

9 makeup 20

M.A.C Ruby Woo

ROSAN TEN

10 makeup 20

@kdeenihan

Matirani ten već nekoliko sezona više nije u modi, ali će u 2020. trend rosnog i svežeg tena biti imperativ više nego ikad ranije. U skladu sa tim mnoge make-up kuće lansirale su inovativne tečne podloge koje, osim što prekrivaju nesavršenosti, neguju kožu i pružaju joj zdrav sjaj. Fokus će biti na podlogama koje izgledaju prirodno i imaju efekat gole kože.

11 makeup 20

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

SHEER MAKE-UP

12 makeup 20

@patrickta

Ne samo da će ten prirodnog izgleda biti imperativ već će se sve vrteti oko sheer make-upa. Prozračne boje na usnama i očima, kao i rumenila u neutralnim rozikastim i breskvastim nijansama biće apsolutni hit. Manje je više biće najveća mantra u make -up svetu tokom ove godine, a u sklasu sa tim nosićemo šminku koja izgleda potpuno prirodno.

13 makeup 20

@kdeenihan

Naslovna fotografija: @monikablunder, @patrickta
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite