Leto 2020
23.03.2020

Šest make-up tutorijala koji će vam olakšati život

Ako na situaciju u kojoj smo se našli počnemo da gledamo s vedrije strane, shvatićemo da konačno možemo da pročitamo sve knjige koje želimo, da pogledamo filmove za koje nismo imali vremena ili da počnemo da treniramo kod kuće, što smo konstantno odlagali. Ovo su trenuci i kada možemo da se posvetimo svojim hobijima, ali i da steknemo nove veštine. Jedna od korisnih stvari koje sada možemo da naučimo ili usavršimo jeste šminkanje.
Zahvaljujući YouTubeu poslednjih godina imamo priliku da važne make-up lekcije naučimo od najboljih šminkera današnjice, a samoizolacija nam konačno ostavlja dovoljno vremena da uvežbamo sve tehnike koje nam oni demonstriraju. Znamo da danas ima mnogo kanala koji su posvećeni make-upu, među kojima su neki više, a neki manje dobri, pa je možda i najteži zadatak napraviti selekciju. Zato smo danas izdvojili najpraktičnije tutorijale za svaki segment šminkanja uz koje ćete najlakše savladati najvažnije lekcije.

MAKE-UP PODLOGA I KONTURE

Make-up podloga je baza svakog looka, a ujedno i njegov najvažniji deo. Ako omanete u ovom koraku, neće vas izvući ni savršeno našminkane oči ili besprekorna boja ruža. Šminkerka Ali Andreea na svom kanalu podelila je najvažnije savete za savršeno nanošenje tečnog i pudera u prahu tako da vaša podloga traje od jutra do večeri. Na praktičan način, uz savete o tome kako da izaberete odgovarajuću četkicu, demontrira i kako da konturišete lice poput profesionalca.

AJLAJNER

Pravilno nanošenje ajlajnera izazov je s kojim se mnoge devojke suočavaju, naročito kada nemaju dovoljno vremena. Posebno je teško onima sa spuštenim kapcima, kojima britanska šminkerka Katie Jane Hughes predlaže da gledaju pravo u ogledalo dok nanose ovaj proizvod. Ona dosta praktično objašnjava i šta bi trebalo da uradite ukoliko napravite grešku, ali i kako da osigurate da vam ruka ne podrhtava.

OBRVE

Popunjavanje obrva tako da izgledaju prirodno ni malo nije lak zadatak. Upravo zbog toga svedočimo velikom broju devojaka s loše iscrtanim obrvama, koje podsećaju na čokoladne bananice. Šminkerka Eman otkriva jednostavnu tehniku od samo tri koraka koju svako može da savlada, ali morate da odvojite vreme za vežbanje ove veštine.

VEŠTAČKE TREPAVICE

Koliko vas zna da stavi veštačke trepavice? Verujemo da je broj jako mali. Ovo je jedna od najtežih make-up veština, a na YouTubeu ima i mnogo bizarnih tutorijala koji nam samo otežavaju posao. Zato vam savetujemo da pogledate video šminkerke Lise Potter Dixon u kom otkriva sve najvažnije cake.

USNE

Gorka je činjenica da većini devojaka nakon nanošenja ruža usne izgledaju manje nego što zaista jesu, iako žele da postignu suprotan efekat. Ako im to i pođe za rukom, usne im uglavnom izgledaju neprirodno, a često i neuredno. Zato pogledajte još jedan tutorial koji je pripremila šminkerka Ali Andreea i shvatićete koje su vaše najčešće greške.

OČI

Jedan od šminkera s najdužom listom celebrity klijenata svakako je Patrick Ta, a u ovom tutorialu model mu je bila make-up influenserka Desi Perkins. Zahvaljujućim njenim pitanjima u video klipu, Patrick nije samo demonstrirao svoju veštinu šminkanja već je i objasnio sve cake koje koristi kako bi se senka na očima zadržala što duže.

Naslovna fotografija: @aliandreeamakeup

Poslednje vesti
Ne propustite